Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Chokladkola med citron

Sammetslen chokladkola med citrontouch. Hacka 70%-ig choklad i bitar och smält ner i kolasmeten. Tillsammans med rivet skal och saft av en citron blir det smakrikt julgodis att njuta av.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 18x25 cm (för 30 st).
  2. Blanda socker, grädde, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på hög värme och rör om. Låt sedan koka utan omrörning till kulprovet, 120-125°C. Häll lite av smeten i kallt vatten och för ihop till en kula. Håller kulan ihop är kolan klar.
  3. Skölj citronen och riv skalet fint. Pressa ur saften. Smaksätt kolan med citronskal och– saft.
  4. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner den i kolasmeten och låt den smälta under omrörning.
  5. Häll upp smeten i formen. Låt kolan stelna innan den skärs i bitar.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på chokladen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt till grädden. Välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Näringsvärdet är beräknat per kola.

 

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • rivet skal av 1 citron
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 100 g mörk choklad (70%)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 529 kJ / 127 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer