Julkola i tre smaker

Betyg 3.9 av 5.
42 personer har röstat
5
Julkola i tre smaker

Julkola är ett måste i juletider! Variera med olika smaksättare, till exempel pepparkakskrydda, flingsalt eller hackade polkagrisar. Tips: Läs i receptet om kulprovet för bästa konsistens på kolan!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Julkola i tre smaker

Ingredienser

50 st
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap

Smaksättning

2 tsk pepparkakskrydda eller flingsalt eller hackade polkagrisar (2 tsk pepparkakskrydda motsvarar 4 tsk flingsalt eller 50 g polkagrisar)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
42 personer har röstat

Kommentarer

Har gjort den här kolan i några år nu, den får olika konsistens varje gång men är alltid jättegod, framförallt med flingsalt på. Senast kokade jag till 132 grader, den blev rätt hård men jag gillar den bäst så. Häller upp den i ugnsform klädd med bakplåtspapper, på med flingsalt direkt och låt kallna (jag ställer den utomhus). Sen är det bara att slå sönder den till lagom stora bitar.

Johan

2024-01-10

Jättegoda! Rörde även om under tiden för att de ej skulle riskera att fastna. Började på låg värme sen ökade jag succesivt. Hade max värme på sista 5min och tog bort precis på 121grader. Tog även 1tsk vaniljsocker i, så himla gott!! Som rollo i affären fast mjukare

Nathalie

2023-12-06

Mums gott kokade i 1111111111111111111111111111111 grader lite bränt.

Andreas

2020-12-23

Testa liknande recept

Julknäck
Betyg 2.3 av 5.
530 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Apelsinkola
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckkola
Betyg 2.4 av 5.
894 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkakskola
Betyg 2.9 av 5.
371 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gräddkola
Betyg 2.4 av 5.
288 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Salt lakritskola
Betyg 3.3 av 5.
183 personer har röstat
Över 60 min att tillaga