Linsgryta med fänkål och curry

47
4
Linsgryta med fänkål och curry

En matig indisk linsgryta som är full av smak och färg. Fänkålen ger grönsaksgrytan en mild anissmak och sambal oelekens hetta balanseras upp av riven halloumi och en klick matyoghurt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2020

Linsgryta med fänkål och curry

Ingredienser

4 portioner

Gryta

1
gul lök
1
fänkål (à ca 300 g)
1
bakpotatis (à ca 300 g)
2
palsternackor (à ca 140 g)
250 g
rotselleri
1 msk
olja
1 msk
curry
1
vitlöksklyfta
2 dl
torra röda linser
5 dl
vatten
2 dl
vitt matlagningsvin
390 g
krossade tomater
1
grönsaksbuljongtärning
1 tsk
sambal oelek
1 tsk
salt
-
peppar

Tillbehör

200 g
halloumi
1/2
kruka persilja
2 dl
matyoghurt

För alla

Kontrollera noga innehållsförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av halloumi och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut halloumi mot tofu och yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna yoghurten med lite extra vitlök. Om du har färsk chili så finhacka den och byt ut sambal oelek mot den.

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Katrin

2020-10-26

Godaste linsgryta jag ätit. Väldigt gott med halloumi till.

Louise

2019-11-02

Och när har man i linserna?

Redaktionen ICAse

2019-11-04

Hej Louise! I steg 2, efter du har pressat i vitlöken, ska du ha i resten av ingredienserna (inkl linserna) som står under rubriken gryta. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Marie-louise

2019-01-22

Den tycker jag om, barnen var lite tveksamma fast allt nytt är inte lätt.

Näringsvärde per portion

Energi 2029 KJ / 486 kCal
Fett 21 g
Salt 4 g
Kolhydrater 42 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept