Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Italiensk linssallad

Recept på lättlagad och god italiensk linssallad. Salladen gör du med röda linser, tomat, basilika, citron, salt och olivolja. Enkelt och smakrikt tillbehör till exempelvis prosciutto och olivfärskpotatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka linserna enligt förpackningens anvisningar. Var försiktig så att de inte kokar sönder.
  2. Spola linserna kalla under kallt vatten så fort de är klara. Låt rinna av och blanda med de övriga ingredienserna.
  3. Servera gärna med prosciutto (lufttorkad skinka) samt citron och olivfärskpotatis.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 500 g röda linser
  • 8 tärnade bifftomater
  • 1 kruka hackad basilika
  • 1/2 pressad citron
  • 2 tsk salt
  • 1/2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 329 kJ / 79 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB