Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Saffransdoftande fiskgryta

Underbart saffransdoftande fiskgryta fylld av färg och smak. Lax, kolja och räkor trängs bland röda paprikor, gul lök och fänkål i vitt vin, fiskfond och matlagningsgrädde. En riktig höjdargryta.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök. Hacka fänkål och paprika.
  2. Fräs saffran, curry och pressad vitlök i lite olja. Lägg i lök och fänkål och låt fräsa med. Häll på vitt vin, fiskfond, vatten och grädde. Koka tills grönsakerna nästan är mjuka, ca 15 minuter. Lägg i paprikahacket.
  3. Skär fisken i bitar (ca 3 x 3 cm) och lägg dem i grytan. Låt sjuda i 7 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Dela tomaterna och lägg dem i grytan tillsammans med räkor och örter.
  5. Servera grytan med ris eller kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 1 fänkål
  • 2 röda paprikor
  • 2 pkt saffran (à 1/2 g)
  • 1 msk curry
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl vitt vin
  • 0,8 dl konc fiskfond
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 400 g lax
  • 200 g kolja
  • salt och peppar
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 100 g skalade räkor eller oskalade räkor (100 g skalade motsvarar 200 g oskalade)
  • 1 dl finhackad dill och persilja
Till servering
  • ris eller kokt potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?