Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fiskpanna med örtsås

Sätt guldkant på vardagsmiddagen genom att tillaga den här förträffliga fiskpannan. Fiskfilén och räkorna sjuder du i en hänförande sås med bland annat crème fraiche, vitt vin, örter och schalottenlökar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Fräs löken i matfettet i en traktörpanna. Tillsätt örterna. Häll över vin, buljong och crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
  2. Skär fisken i portionsbitar. Sjud fisken i såsen ca 5 min. Red ev av med maizenaredning. Skala räkorna och strö över fisken. Servera med färsk potatis och sallad.

För alla

Fri från ägg.
Kontrollera innehållet i buljongtärningen, i övrigt är rätten glutenfri.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkfritt margarin.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 schalottenlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl hackade örter t ex dill, persilja, timjan, dragon
  • 1 dl vitt vin
  • 2 1/2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm vitpeppar
  • 500 g fiskfilé (ca 1 1/2 kg hel fisk t ex gädda)
  • 200 g räkor med skal
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer