Fiskpanna med örtsås
![Fiskpanna med örtsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13565/cf_259/fiskpanna_med_ortsas.jpg)
Sätt guldkant på vardagsmiddagen genom att tillaga den här förträffliga fiskpannan. Fiskfilén och räkorna sjuder du i en hänförande sås med bland annat crème fraiche, vitt vin, örter och schalottenlökar.
![Fiskpanna med örtsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13565/cf_259/fiskpanna_med_ortsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 schalottenlökar
1 msk smör eller margarin
2 dl hackade örter t ex dill, persilja, timjan, dragon
1 dl vitt vin
2 1/2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
1 dl crème fraiche
1 krm vitpeppar
500 g fiskfilé (ca 1 1/2 kg hel fisk t ex gädda)
200 g räkor med skal
För alla
Fri från ägg.
Kontrollera innehållet i buljongtärningen, i övrigt är rätten glutenfri.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkfritt margarin.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Kontrollera innehållet i buljongtärningen, i övrigt är rätten glutenfri.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkfritt margarin.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer