Gös Ebba Brahe
Ett tjusigt recept på gös med potatismos. Du lagar fisken i ugn med smör, fond och vitt vin. Gör en smakrik sås av bland annat grädde, ägg och citron och servera den till gösen och det krämiga moset!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009
Ingredienser
4 portioner
Gösfilé
600 g gösfilé
smör till ugnsformen
1 msk konc fiskfond + vatten (1 msk fond kräver 2 dl vatten)
2 dl torrt vitt vin
Sås
2 - 2 1/2 msk vetemjöl
2 msk smör
1 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk smör
2 1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Potatismos
1 kg potatis (mjölig sort)
2 dl mjölk
2 äggulor
2 msk smör
salt
peppar
Garnering
200 g svart trumpetsvamp (eller kantareller)
smör till stekning
1 burk kräftstjärtar (à 360 g)
dillvippa
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vid min tillagning tog jag bort kräftstjärtar och adderade istället färska räkor. De färska räkorna la jag på vid garnering efter det att allt var klart i ugnen. Supergott!
Peter
2021-01-23Det ser ut att bli riktigt gott vilket förstärks av vad näsan skickar för signaler till salivavsöndringen…
Göran
2020-03-18