Ett tjusigt recept på gös med potatismos. Du lagar fisken i ugn med smör, fond och vitt vin. Gör en smakrik sås av bland annat grädde, ägg och citron och servera den till gösen och det krämiga moset!
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2009
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden/buljongtärningen. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med majsstärkelse, Maizena, utrörd i grädden/vatten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mjölk mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Byt smör mot mjölkfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Peter
2021-01-23Vid min tillagning tog jag bort kräftstjärtar och adderade istället färska räkor. De färska räkorna la jag på vid garnering efter det att allt var klart i ugnen. Supergott!
Göran
2020-03-18Det ser ut att bli riktigt gott vilket förstärks av vad näsan skickar för signaler till salivavsöndringen…