Gös Ebba Brahe

Betyg 3.2 av 5.
16 personer har röstat
2
Gös Ebba Brahe

Ett tjusigt recept på gös med potatismos. Du lagar fisken i ugn med smör, fond och vitt vin. Gör en smakrik sås av bland annat grädde, ägg och citron och servera den till gösen och det krämiga moset!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Gös Ebba Brahe

Ingredienser

4 portioner

Gösfilé

600 g gösfilé
smör till ugnsformen
1 msk konc fiskfond + vatten (1 msk fond kräver 2 dl vatten)
2 dl torrt vitt vin

Sås

2 - 2 1/2 msk vetemjöl
2 msk smör
1 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk smör
2 1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Potatismos

1 kg potatis (mjölig sort)
2 dl mjölk
2 äggulor
2 msk smör
salt
peppar

Garnering

200 g svart trumpetsvamp (eller kantareller)
smör till stekning
1 burk kräftstjärtar (à 360 g)
dillvippa

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Vid min tillagning tog jag bort kräftstjärtar och adderade istället färska räkor. De färska räkorna la jag på vid garnering efter det att allt var klart i ugnen. Supergott!

Peter

2021-01-23

Det ser ut att bli riktigt gott vilket förstärks av vad näsan skickar för signaler till salivavsöndringen…

Göran

2020-03-18

Testa liknande recept

Mälargös med kokt potatis och krämig gurksallad
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gratinerad gösfilé
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gös i folie
Betyg 2.8 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kumminbakad gös
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Basilikagös med citron, bacon och kantareller
Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mälargös med pepparrot
Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga