Hjälmaregös med Närkeröra

Ett härligt recept på Hjälmaregös med Närkeröra! Du gör det av bland annat potatis, ägg, ansjovisfiléer, gräddfil, crème fraiche, gös och dill. Underbart att servera med knaprigt knäckebröd med smakrik ost!

Ingredienser
4 portioner
Närkeröra
800 g potatis (fast sort)
2 ägg
1 rödlök
1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
1 dl finskuren dill
2 msk gräddfil
2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Hjälmaregös
600 g gösfilé med skinn
4/5 dl rågmjöl
2 msk smör
salt
peppar
dillvippa till garnering
Gör så här
00:10:00
00:05:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Synd på en så fin matfisk som gös! Här domineras den totalt av ansjovisen och rätten blir alldeles för salt när man följer receptet exakt. Stor besvikelse!
Per olof
2011-10-20