Hjälmaregös med Närkeröra

73
1
Hjälmaregös med Närkeröra

Ett härligt recept på Hjälmaregös med Närkeröra! Du gör det av bland annat potatis, ägg, ansjovisfiléer, gräddfil, crème fraiche, gös och dill. Underbart att servera med knaprigt knäckebröd med smakrik ost!

Hjälmaregös med Närkeröra

Ingredienser

4 portioner

Närkeröra

800 g potatis (fast sort)
2 ägg
1 rödlök
1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
1 dl finskuren dill
2 msk gräddfil
2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Hjälmaregös

600 g gösfilé med skinn
4/5 dl rågmjöl
2 msk smör
salt och peppar
dillvippa till garnering

För alla

Gör glutenfri: byt ut rågmjölet mot ett glutenfritt mjöl, exempelvis bovetemjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil, crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölproteinfritt smör.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Knäckebröd med en smakrik ost är gott till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

73

Kommentar

Per olof

2011-10-20

Synd på en så fin matfisk som gös! Här domineras den totalt av ansjovisen och rätten blir alldeles för salt när man följer receptet exakt. Stor besvikelse!