Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hjälmaregös med Närkeröra

Ett härligt recept på Hjälmaregös med Närkeröra! Du gör det av bland annat potatis, ägg, ansjovisfiléer, gräddfil, crème fraiche, gös och dill. Underbart att servera med knaprigt knäckebröd med smakrik ost!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Närkeröra: Skala och skär potatisen i 1-2 cm stora tärningar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 minuter. Häll av och låt svalna.
  2. Lägg ner äggen i kallt vatten. Koka upp och sjud ca 5 minuter. Kyl snabbt. Skala och finhacka löken. Skär ansjovisen i bitar.
  3. Blanda potatis, lök, ansjovis, dill, gräddfil och crème fraiche i en skål.
  4. Skala och skär äggen i bitar. Vänd ner försiktigt. Tillsätt salt och peppar.
  5. Gös: Vänd fiskfiléerna i mjölet.
  6. Smält smör i en stekpanna tills det fått ljusbrun färg. Stek gösfiléerna 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera fisken med röran och garnera med en dillvippa.

För alla

Gör glutenfri: byt ut rågmjölet mot ett glutenfritt mjöl, exempelvis bovetemjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil, crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölproteinfritt smör.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Tips

Knäckebröd med en smakrik ost är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
Närkeröra
  • 800 g potatis (fast sort)
  • 2 ägg
  • 1 rödlök
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
  • 1 dl finskuren dill
  • 2 msk gräddfil
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Hjälmaregös
  • 600 g gösfilé med skinn
  • 0,8 dl rågmjöl
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • dillvippa till garnering
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer