Hjälmaregös med Närkeröra

Betyg 2.7 av 5.
73 personer har röstat
1
Hjälmaregös med Närkeröra

Ett härligt recept på Hjälmaregös med Närkeröra! Du gör det av bland annat potatis, ägg, ansjovisfiléer, gräddfil, crème fraiche, gös och dill. Underbart att servera med knaprigt knäckebröd med smakrik ost!

Hjälmaregös med Närkeröra

Ingredienser

4 portioner

Närkeröra

800 g  potatis (fast sort)
2   ägg
1   rödlök
1   burk ansjovisfiléer (à 125 g)
1 dl  finskuren dill
2 msk  gräddfil
2 dl  crème fraiche
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

Hjälmaregös

600 g  gösfilé med skinn
4/5 dl  rågmjöl
2 msk  smör
salt och peppar
dillvippa till garnering

För alla

Gör glutenfri: byt ut rågmjölet mot ett glutenfritt mjöl, exempelvis bovetemjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil, crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölproteinfritt smör.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Knäckebröd med en smakrik ost är gott till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
73 personer har röstat

Kommentar

Synd på en så fin matfisk som gös! Här domineras den totalt av ansjovisen och rätten blir alldeles för salt när man följer receptet exakt. Stor besvikelse!

Per olof

2011-10-20

Testa liknande recept

Kumminbakad gös
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mälargös med kokt potatis och krämig gurksallad
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gös Ebba Brahe
Betyg 3.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gös i folie
Betyg 2.8 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gös på purjolöksbädd
Betyg 2.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastramigös
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga