Hjälmaregös med Närkeröra
Ett härligt recept på Hjälmaregös med Närkeröra! Du gör det av bland annat potatis, ägg, ansjovisfiléer, gräddfil, crème fraiche, gös och dill. Underbart att servera med knaprigt knäckebröd med smakrik ost!
Ingredienser
4 portioner
Närkeröra
800 g potatis (fast sort)
2 ägg
1 rödlök
1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
1 dl finskuren dill
2 msk gräddfil
2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Hjälmaregös
600 g gösfilé med skinn
4/5 dl rågmjöl
2 msk smör
salt och peppar
dillvippa till garnering
För alla
Gör glutenfri: byt ut rågmjölet mot ett glutenfritt mjöl, exempelvis bovetemjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil, crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölproteinfritt smör.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Tips
Knäckebröd med en smakrik ost är gott till.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Synd på en så fin matfisk som gös! Här domineras den totalt av ansjovisen och rätten blir alldeles för salt när man följer receptet exakt. Stor besvikelse!
Per olof
2011-10-20