Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad fiskfilé med kräftröra

Fantastiskt god grillad fisk och en läcker röra av kräftstjärtar, minifraiche, senap och gräslök som du serverar tillsammans med kokt ägg och potatis. En riktigt trevlig sommarmiddag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skär dem i bitar. Rör ihop kvarg, minifraiche, senap, gräslök, dill, kryddor. Blanda i kräftstjärtarna.
  2. Hårdkoka äggen, skala och dela dem i halvor. Salta och peppra fisken, vänd den i vetemjöl och skaka av. Grilla 3-4 min på varje sida. Servera med kokt potatis, kräftröra och ägghalvor.

För alla

Gör glutenfri: byt mjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av kvarg och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt kvarg och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fiskfilé med fast kött, t ex gös
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • vetemjöl
Kräfröra
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 260 g)
  • 1 dl kvarg
  • 1 dl minifraiche
  • 1 tsk senap
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad dill
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 ägg
  • potatis
Lägg till i inköpslistan