Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Basilikacrème till klick och bröd

En crème med karaktär som passar både som tillbehör till fisk, köttgrytor och på bröd. Basilikacrèmen kan vara en härlig variation att prova när du vill göra något annat än det klassiska vitlöksbrödet.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär brödet i sneda skivor, ca 1 cm tjocka.
  3. Blanda äggulor, vinäger, senap och basilikablad i en blender eller matberedare. Mixa ihop och tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning.
  4. Smaka av med salt och peppar. Lägg hälften av basilikacrèmen i en skål att servera till grytan Saffransdoftande fiskgryta.
  5. Rör ner parmesanen i resten av crèmen och bred på brödskivorna. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  6. Gratinera i övre delen av ugnen 8–10 minuter.

För alla

Fri från laktos, men kontrollera brödet. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri ciabatta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och kontrollera brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ciabattabröd
  • 2 äggulor
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 4 tsk dijonsenap
  • 2 krukor basilika
  • 2 dl olivolja
  • 50 g finriven parmesanost
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?