Saffran och parmesanrisotto med räkor, sockerärter och gräslök

7
0
Saffran och parmesanrisotto med räkor, sockerärter och gräslök

Har du 10 minuter över och vill bjuda på en ljuvlig risotto? Då är detta receptet för dig: En gyllene gul saffransrisotto med riven parmesanost, handskalade räkor och krispiga gröna sockerärtor. Smakerna harmonierar perfekt och gifter sig fint med den friska citronen. Strössla över chiliflakes för lite sting och nyklippt gräslök för färg och smak. Servera risotton med en god, kyld bubblig dryck och njut.

Skriv ut
Saffran och parmesanrisotto med räkor, sockerärter och gräslök

Ingredienser

2 portioner
2
förp saffran- och parmesanrisotto (à 300 g)
10
sockerärtor
1/2
kruka gräslök
2 dl
avrunna, handskalade räkor
1 tsk
färskpressad citronsaft
1 msk
olja
1 krm
chiliflakes

För alla

Läs noga innehållet på risotton. Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.

Under 15 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2651 KJ / 633 kCal
Fett 23 g
Salt 1.18 g
Kolhydrater 79 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept