Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Saffran och parmesanrisotto med räkor, sockerärter och gräslök

Har du 10 minuter över och vill bjuda på en ljuvlig risotto? Då är detta receptet för dig: En gyllene gul saffransrisotto med riven parmesanost, handskalade räkor och krispiga gröna sockerärtor. Smakerna harmonierar perfekt och gifter sig fint med den friska citronen. Strössla över chiliflakes för lite sting och nyklippt gräslök för färg och smak. Servera risotton med en god, kyld bubblig dryck och njut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm risotton enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla sockerärtorna fint. Klipp gräslöken. Låt räkorna rinna av.
  3. Pressa citronen. Blanda citronsaft med olja, räkor, sockerärtor, gräslök och chiliflakes.
  4. Lägg risotton på tallrikar, toppa med räkor och sockerärtor.

För alla

Läs noga innehållet på risotton. Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 förp saffran- och parmesanrisotto (à 300 g)
  • 10 sockerärtor
  • 1/2 kruka gräslök
  • 2 dl avrunna, handskalade räkor
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 msk olja
  • 1 krm chiliflakes
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2651 kJ / 633 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer