Risotto med sparris, ruccola, pinjenötter och sparris

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Risotto med sparris, ruccola, pinjenötter och sparris

På ca tio minuter kan du bjuda på en delikat festmiddag för två. Den krämiga sparrisrisotton toppas med peppriga ruccolablad och tunt skivad sparris med en frisk vinägrett. Toppa allt med nyriven parmesan och nymald svartpeppar. Tänk att något gott kan vara så snabblagat!

Risotto med sparris, ruccola, pinjenötter och sparris

Ingredienser

2 portioner
6   gröna sparrisar
2 msk  pinjenötter
1/2 tsk  vinäger
1/2 msk  olivolja
salt
svartpeppar
2   förp risotto med sparris (à 300 g)
1/2   förp rucola (à 65 g)
2 msk  finriven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2420 KJ / 578 kCal
Fett31 g
Salt1.92 g
Kolhydrater55 g
Protein17 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillad sparris med pinjenötter & chèvre
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffransrisotto med räkor, sockerärtor och gräslök
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostad färskpotatis med sparris och mozzarella
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bakad risotto med sparris
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risotto med vitlöksstekta musslor
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetsris med sparris och halloumisallad
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga