Risotto med sparris, ruccola, pinjenötter och sparris
På ca tio minuter kan du bjuda på en delikat festmiddag för två. Den krämiga sparrisrisotton toppas med peppriga ruccolablad och tunt skivad sparris med en frisk vinägrett. Toppa allt med nyriven parmesan och nymald svartpeppar. Tänk att något gott kan vara så snabblagat!
Ingredienser
2 portioner
6 gröna sparrisar
2 msk pinjenötter
1/2 tsk vinäger
1/2 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 förp risotto med sparris (à 300 g)
1/2 förp rucola (à 65 g)
2 msk finriven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2420 KJ / 578 kCal
Fett31 g
Salt1.92 g
Kolhydrater55 g
Protein17 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer