Saffransrisotto med räkor, sockerärtor och gräslök
Har du 10 minuter över och vill bjuda på en ljuvlig risotto? Då är detta receptet för dig: En gyllene gul saffransrisotto med riven parmesanost, handskalade räkor och krispiga gröna sockerärtor. Smakerna harmonierar perfekt och gifter sig fint med den friska citronen. Strössla över chiliflakes för lite sting och nyklippt gräslök för färg och smak. Servera risotton med en god, kyld bubblig dryck och njut.
Ingredienser
2 portioner
2 förp risotto med saffran (à 300 g)
10 sockerärtor
1/2 kruka gräslök
2 dl avrunna, handskalade räkor
1 tsk färskpressad citronsaft
1 msk olja
1 krm chiliflakes
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2651 KJ / 633 kCal
Fett23 g
Salt1.18 g
Kolhydrater79 g
Protein27 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Recept...??? "Värm risotton enligt anvisningen på förpackningen."
Tommy
2022-02-24