Varmrökt lax med krämig fänkålssallad
En fräsch och syrlig laxrätt för det kalla julbordet eller buffén. Citronmarinerad fänkål och knapriga sockerärtor blandas med färskost och serveras till len, varmrökt lax.
Ingredienser
4 portioner
1 liten fänkål
1 msk pressad citronsaft (1 msk pressad saft motsvarar 1/2 citron)
1 krm salt
10 sockerärtor
1 dl färskost med yoghurtsmak
flingsalt med jod
svartpeppar
300 g varmrökt lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi795 KJ / 190 kCal
Fett10.7 g
Kolhydrater2.3 g
Protein20.3 g
Kommentar
Denna rätt är jättegod med den krämiga fänkålssalladen. Använde laktosfri philadelfia och matyoghurt, blev hur gott som helst. En perfekt lunch
Susanne
2016-10-03