Varmrökt lax med krämig fänkålssallad

3
1
Varmrökt lax med krämig fänkålssallad

En fräsch och syrlig laxrätt för det kalla julbordet eller buffén. Citronmarinerad fänkål och knapriga sockerärtor blandas med färskost och serveras till len, varmrökt lax.

Varmrökt lax med krämig fänkålssallad

Ingredienser

4 portioner
1 liten fänkål
1 msk pressad citronsaft (1 msk pressad saft motsvarar 1/2 citron)
1 krm salt
10 sockerärtor
1 dl färskost med yoghurtsmak
flingsalt med jod
svartpeppar
300 g varmrökt lax

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri färskost, ev ihopblandad med laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri färskost.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Susanne

2016-10-03

Denna rätt är jättegod med den krämiga fänkålssalladen. Använde laktosfri philadelfia och matyoghurt, blev hur gott som helst. En perfekt lunch

Näringsvärde per portion

Energi 795 KJ / 190 kCal
Fett 107 g
Kolhydrater 23 g
Protein 203 g
Läs mer om näringsvärden