Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varmrökt lax med krämig fänkålssallad

En fräsch och syrlig laxrätt för det kalla julbordet eller buffén. Citronmarinerad fänkål och knapriga sockerärtor blandas med färskost och serveras till len, varmrökt lax.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva fänkålen så tunt som möjligt, gärna med osthyvel. Pressa saften ur citronen.
  2. Lägg fänkålen i en bunke. Strö över saltet och rör ner citronsaften. Låt marinera ca 5 minuter.
  3. Strimla sockerärterna tunt på längden.
  4. Blanda sockerärter och färskost med fänkålen. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  5. Servera salladen till laxen.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri färskost, ev ihopblandad med laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri färskost.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten fänkål
  • 1 msk pressad citronsaft (1 msk pressad saft motsvarar 1/2 citron)
  • 1 krm salt
  • 10 sockerärtor
  • 1 dl färskost med yoghurtsmak
  • flingsalt med jod
  • svartpeppar
  • 300 g varmrökt lax
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 795 kJ / 190 kCal