Havrerisotto med musslor och saffran

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
1Klimatsmart
Havrerisotto med musslor och saffran

En saffransdoftande risotto kommer här, som får en ljuvlig smak av vin, fiskfond, fänkål och vitlök. Musslorna hälls i precis på slutet för att behålla saftigheten. Ät och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2023

Havrerisotto med musslor och saffran

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 fänkål
3 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
4 dl havreris
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
7 dl vatten
1 1/2 msk skaldjurs- eller fiskfond
200 g fryst blåmusselkött
250 g sojabönor
65 g babyspenat
salt
peppar
250 g babyplommontomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Absolut inte 339 kCal / portion, nog närmare det dubbla. Dock väldigt gott!

Caroline

2023-04-12

Näringsvärde per portion

Energi1412 KJ / 339 kCal
Fett9 g
Salt3.3 g
Kolhydrater37 g
Protein21 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Risotto med vitlöksstekta musslor
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Havrerisotto
Betyg 4.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risotto med saffran och musslor
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig fisksoppa med musslor
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Het musselpasta med körvel och tomat
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paella med kyckling och musslor
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga