Havrerisotto med musslor och saffran

2
0 Klimatsmart
Havrerisotto med musslor och saffran

En saffransdoftande risotto kommer här, som får en ljuvlig smak av vin, fiskfond, fänkål och vitlök. Musslorna hälls i precis på slutet för att behålla saftigheten. Ät och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2022

Havrerisotto med musslor och saffran

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 fänkål
3 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
4 dl havreris
1/2 g saffran
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
7 dl vatten
1 1/2 msk skaldjurs- eller fiskfond
200 g fryst blåmusselkött
250 g sojabönor
65 g babyspenat
salt
peppar
250 g babyplommontomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.  
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1412 KJ / 339 kCal
Fett 9 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 37 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden