Havrerisotto med musslor och saffran
En saffransdoftande risotto kommer här, som får en ljuvlig smak av vin, fiskfond, fänkål och vitlök. Musslorna hälls i precis på slutet för att behålla saftigheten. Ät och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2023
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 fänkål
3 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
4 dl havreris
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
7 dl vatten
1 1/2 msk skaldjurs- eller fiskfond
200 g fryst blåmusselkött
250 g sojabönor
65 g babyspenat
salt
peppar
250 g babyplommontomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1412 KJ / 339 kCal
Fett9 g
Salt3.3 g
Kolhydrater37 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Absolut inte 339 kCal / portion, nog närmare det dubbla. Dock väldigt gott!
Caroline
2023-04-12