Havrerisotto med musslor och saffran

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
1Klimatsmart
Havrerisotto med musslor och saffran

En saffransdoftande risotto kommer här, som får en ljuvlig smak av vin, fiskfond, fänkål och vitlök. Musslorna hälls i precis på slutet för att behålla saftigheten. Ät och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2023

Havrerisotto med musslor och saffran

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   fänkål
3 msk  rapsolja
2   vitlöksklyftor
4 dl  havreris
1   förp saffran (à 1/2 g)
1 1/2 dl  vitt matlagningsvin
7 dl  vatten
1 1/2 msk  skaldjurs- eller fiskfond
200 g  fryst blåmusselkött
250 g  sojabönor
65 g  babyspenat
salt
peppar
250 g  babyplommontomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.  
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Absolut inte 339 kCal / portion, nog närmare det dubbla. Dock väldigt gott!

Caroline

2023-04-12

Näringsvärde per portion

Energi1412 KJ / 339 kCal
Fett9 g
Salt3.3 g
Kolhydrater37 g
Protein21 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Risotto med saffran och musslor
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig fisksoppa med musslor
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Havrerisotto
Betyg 4.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurspaella i långpanna
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Clam chowder
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musslor och potatissallad med parmesandressing
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga