Champinjon- och parmesanrisotto med kyckling, timjan och tomater

2
0
Champinjon- och parmesanrisotto med kyckling, timjan och tomater

En snabblagad och mättande risotto som funkar lika bra till vardag som mer festliga tillfällen. Den umamirika svamprisotton gifter sig fint med färsk timjan och den möra kycklingen. Till det en färgsprakande sallad med söta plommontomater, späda salladsblad toppat med en frisk citrondressing. Smaklig måltid!

Champinjon- och parmesanrisotto med kyckling, timjan och tomater

Ingredienser

2 portioner
2 st färdiggrillade kycklingbröstfiléer (à 150 g)
färsk timjan
2 förp champinjon- och parmesanrisotto (à 300 g)
1 tsk citronsaft
2 msk olivolja
10 babyplommontomater
65 g spröd salladsmix
flingsalt
svartpeppar

Till servering

2 msk finriven parmesan

För alla

Läs noga innehållet på risotton och på kycklingen.
Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3563 KJ / 849 kCal
Fett 37 g
Salt 2.19 g
Kolhydrater 74 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden