Champinjon- och parmesanrisotto med kyckling, timjan och tomater
En snabblagad och mättande risotto som funkar lika bra till vardag som mer festliga tillfällen. Den umamirika svamprisotton gifter sig fint med färsk timjan och den möra kycklingen. Till det en färgsprakande sallad med söta plommontomater, späda salladsblad toppat med en frisk citrondressing. Smaklig måltid!
Ingredienser
2 portioner
2 st färdiggrillade kycklingbröstfiléer (à 150 g)
färsk timjan
2 förp champinjon- och parmesanrisotto (à 300 g)
1 tsk citronsaft
2 msk olivolja
10 babyplommontomater
65 g spröd salladsmix
flingsalt
svartpeppar
Till servering
2 msk finriven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3563 KJ / 849 kCal
Fett37 g
Salt2.19 g
Kolhydrater74 g
Protein51 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer