Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Champinjon- och parmesanrisotto med kyckling, timjan och tomater

En snabblagad och mättande risotto som funkar lika bra till vardag som mer festliga tillfällen. Den umamirika svamprisotton gifter sig fint med färsk timjan och den möra kycklingen. Till det en färgsprakande sallad med söta plommontomater, späda salladsblad toppat med en frisk citrondressing. Smaklig måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva kycklingen. Repa av timjanbladen.
  2. Värm risotton enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Pressa citronen, blanda citronsaft med olivoljan. Dela tomaterna. Blanda tomater, kyckling, timjan och salladsmix med dressingen. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Till servering: Lägg upp risotton på tallrikar. Toppa med salladen och riven parmesanost.

För alla

Läs noga innehållet på risotton och på kycklingen. Fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 st färdiggrillade kycklingbröstfiléer (à 150 g)
  • färsk timjan
  • 2 förp champinjon- och parmesanrisotto (à 300 g)
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 10 babyplommontomater
  • 65 g spröd salladsmix
  • flingsalt
  • svartpeppar
Till servering
  • 2 msk finriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3563 kJ / 849 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept