UNDER 30 MIN | Enkel

Risotto med saffran och musslor

En snabbt lagad rätt med influenser från Spanien – ja tack! Risotton, som blivit gyllene tack vare saffranet, värms för sig innan musslor och ärter vänds ner i kastrullen. Bredvid har du slängt ihop en tomatsallad med persilja, olivolja och vitvinsvinäger. Buena comida!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina musselköttet och ärterna.
  2. Dela tomaterna och blanda dem med olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner.
  3. Värm risotton i en kastrull tillsammans med vattnet. Vänd ner musslor och ärter. Låt det bli varmt.
  4. Servera risotton med tomatsallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i risotton.
Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: kontrollera noga innehållet i risotton, känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Stek musslorna hastigt i lite olivolja och pressa i en vitlöksklyfta innan de rörs ner i risotton.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 200 g tomatmix
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • 1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
  • 2 förp risotto med saffran (à 300 g)
  • 1/2 dl vatten
  • 1 förp fryst blåmusselkött (à 200 g)
  • 1/2 förp gröna ärter (à 250 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3366 kJ / 803 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept