Risotto med saffran och musslor
En snabbt lagad rätt med influenser från Spanien – ja tack! Risotton, som blivit gyllene tack vare saffranet, värms för sig innan musslor och ärtor vänds ner i kastrullen. Bredvid har du slängt ihop en tomatsallad med persilja, olivolja och vitvinsvinäger. Buena comida!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2023
Ingredienser
2 portioner
200 g tomatmix
2 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 förp risotto med saffran (à 300 g)
1/2 dl vatten
1 förp fryst blåmusselkött (à 200 g)
1/2 förp gröna ärtor (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3366 KJ / 803 kCal
Fett31 g
Salt2.4 g
Kolhydrater93 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gillade det. Lite tam smak men kombinationerna var jättebra! Ingick i bistrokasse och jag hade ju knappast kommit på att jag skulle laga detta själv så jag är nöjd.
Gunilla
2021-09-20Usch! Ingenting i denna rätt passade ihop. Smakade, testade, kryddade.. Men nej, rent ut sagt äckligt tyckte vi. Tråkigt.
Kajsa
2020-11-06