Risotto med saffran och musslor
En snabbt lagad rätt med influenser från Spanien – ja tack! Risotton, som blivit gyllene tack vare saffranet, värms för sig innan musslor och ärtor vänds ner i kastrullen. Bredvid har du slängt ihop en tomatsallad med persilja, olivolja och vitvinsvinäger. Buena comida!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2023
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i risotton.
Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: kontrollera noga innehållet i risotton, känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gillade det. Lite tam smak men kombinationerna var jättebra! Ingick i bistrokasse och jag hade ju knappast kommit på att jag skulle laga detta själv så jag är nöjd.
Gunilla
2021-09-20Usch! Ingenting i denna rätt passade ihop. Smakade, testade, kryddade.. Men nej, rent ut sagt äckligt tyckte vi. Tråkigt.
Kajsa
2020-11-06