Risotto med saffran och musslor

5
1
Risotto med saffran och musslor

En snabbt lagad rätt med influenser från Spanien – ja tack! Risotton, som blivit gyllene tack vare saffranet, värms för sig innan musslor och ärter vänds ner i kastrullen. Bredvid har du slängt ihop en tomatsallad med persilja, olivolja och vitvinsvinäger. Buena comida!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2020

Risotto med saffran och musslor

Ingredienser

2 portioner
200 g
tomatmix
2 tsk
olivolja
1 tsk
vitvinsvinäger
-
salt
-
peppar
1/2
förp färsk persilja (à 20 g)
2
förp risotto med saffran (à 300 g)
1/2 dl
vatten
1
förp fryst blåmusselkött (à 200 g)
1/2
förp gröna ärtor (à 250 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i risotton.
Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: kontrollera noga innehållet i risotton, känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Stek musslorna hastigt i lite olivolja och pressa i en vitlöksklyfta innan de rörs ner i risotton.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Kajsa

2020-11-06

Usch! Ingenting i denna rätt passade ihop. Smakade, testade, kryddade.. Men nej, rent ut sagt äckligt tyckte vi. Tråkigt.

Näringsvärde per portion

Energi 3366 KJ / 803 kCal
Fett 31 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 93 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept