Sabzi polo ba mahi- fisk med dillris
Sabzi polo ba mahi är en rätt som är given på flera iranska nyårsbord – och vi förstår varför! Ett smakrikt ris med mycket dill har själva huvudrollen; till riset serveras ugnsbakad, paprikakryddad lax.
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 dl basmatiris
1 1/2 msk grovt salt
1 kruka persilja
1 kruka dill
1 kruka koriander
125 g salladslök
1/2 g saffran
4 msk smör
Lax
1 citron
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
4 bitar laxfilé (à ca 150 g)
1/2 msk smör
Tomater
250 g körsbärstomater eller babyplommontomater
1/2 msk smör
Till servering
lime- eller citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3153 KJ / 754 kCal
Fett33.9 g
Salt10.9 g
Kolhydrater74.4 g
Protein35.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer