Sabzi polo ba mahi- fisk med dillris

Betyg 3.4 av 5.
153 personer har röstat
0
Sabzi polo ba mahi- fisk med dillris

Sabzi polo ba mahi är en rätt som är given på flera iranska nyårsbord – och vi förstår varför! Ett smakrikt ris med mycket dill har själva huvudrollen; till riset serveras ugnsbakad, paprikakryddad lax.

Sabzi polo ba mahi- fisk med dillris

Ingredienser

4 portioner

Ris

4 dl  basmatiris
1 1/2 msk  grovt salt
1   kruka persilja
1   kruka dill
1   kruka koriander
125 g  salladslök
1/2 g  saffran
4 msk  smör

Lax

1   citron
1 msk  rökt paprikapulver
1 tsk  salt
1 krm  mald svartpeppar
4   bitar laxfilé (à ca 150 g)
1/2 msk  smör

Tomater

250 g  körsbärstomater eller babyplommontomater
1/2 msk  smör

Till servering

lime- eller citronklyftor

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
153 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3153 KJ / 754 kCal
Fett33.9 g
Salt10.9 g
Kolhydrater74.4 g
Protein35.8 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ris med cornflakes
Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Persiskt ris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddiga kycklingspett med saffran
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dolmeh barge mo - Vinbladsdolmar
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk kyckling med zucchiniris
Betyg 3.3 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk kyckling
Betyg 3 av 5.
206 personer har röstat
Under 60 min att tillaga