Sabzi polo ba mahi- fisk med dillris

152
0
Sabzi polo ba mahi- fisk med dillris

Sabzi polo ba mahi är en rätt som är given på flera iranska nyårsbord – och vi förstår varför! Ett smakrikt ris med mycket dill har själva huvudrollen; till riset serveras ugnsbakad, paprikakryddad lax.

Sabzi polo ba mahi- fisk med dillris

Ingredienser

4 portioner

Ris

4 dl basmatiris
1 1/2 msk grovt salt
1 kruka persilja
1 kruka dill
1 kruka koriander
125 g salladslök
1/2 g saffran
4 msk smör

Lax

1 citron
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
4 bitar laxfilé (à ca 150 g)
1/2 msk smör

Tomater

250 g körsbärstomater eller babyplommontomater
1/2 msk smör

Till servering

lime- eller citronklyftor

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

152

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3153 KJ / 754 kCal
Fett 33.9 g
Salt 10.9 g
Kolhydrater 74.4 g
Protein 35.8 g
Läs mer om näringsvärden