Ris med cornflakes | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ris med cornflakes

Spännande persiskt ris med en gyllene yta. Koka ditt ris tillsammans med cornflakes i botten på kastrullen. Vänd om på ett fat och servera till persiska rätter. Ett mycket gott sätt att koka ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och salt i en teflonkastrull, minst 2 1/2 liter (för 6 port).
  2. Skölj riset och lägg det i vattnet. Koka 5-8 minuter och häll sedan av riset i en sil.
  3. Hetta upp olja och vatten i bottnen på teflonkastrullen. Täck bottnen med ett jämnt lager cornflakes och lägg på det avrunna riset. Gör små hål i riset med skaftet av en slev.
  4. Koka med lock på medelvärme i 15-20 minuter. Vänd upp riset på ett fat. Servera ev med mer ris runtom.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut Kellogg''s cornflakes som inte lämpar sig vid celiaki. Övriga märken kan användas, men läs innehållsdeklarationen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 liter vatten (att koka riset i)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 4 dl basmatiris
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk vatten (till cornflakes + ris)
  • 2 1/2 dl cornflakes
Lägg till i inköpslistan