Persisk kyckling med zucchiniris

79
0
Persisk kyckling med zucchiniris

Här vänds kycklingspetten i en yoghurtmarinad med smak av lime och saffran – det blir allra godast om de får marinera över natten, men 6 timmar räcker! Servera kycklingen med zucchini- och granatäppelris.

Skriv ut
Persisk kyckling med zucchiniris

Ingredienser

4 portioner

Kycklingspett

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
lime (1 lime motsvarar 1 msk lime)
2 dl
mezeyoghurt
2 msk
olivolja
1/2 g
saffran
1 tsk
gurkmeja
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
ca 600 g
kycklinglårfiléer
8
träspett

Zucchiniris

4
port basmatiris (gärna fullkorn)
1
zucchini
-
salt och peppar
1
kruka persilja
2 dl
granatäppelkärnor

Till servering

mezeyoghurt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mezeyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mezeyoghurt mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

79

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2575 KJ / 615 kCal
Fett 20 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 66 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept