Persisk kyckling med zucchiniris
Här vänds kycklingspetten i en yoghurtmarinad med smak av lime och saffran – det blir allra godast om de får marinera över natten, men 6 timmar räcker! Servera kycklingen med zucchini- och granatäppelris.
Ingredienser
4 portioner
Kycklingspett
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 lime (1 lime motsvarar 1 msk lime)
2 dl mezeyoghurt
2 msk olivolja
1/2 g saffran
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 600 g kycklinglårfiléer
8 träspett
Zucchiniris
4 port basmatiris (gärna fullkorn)
1 zucchini
salt
peppar
1 kruka persilja
2 dl granatäppelkärnor
Till servering
mezeyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2575 KJ / 615 kCal
Fett20 g
Salt2.9 g
Kolhydrater66 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fantastiskt gott!!! Enkelt att göra oxå. Vi delade inte filéerna i mindre bitar utan tog dem som de var och slängde på grillen efter några timmars marinering. Utan träpinnar och det gick bra. Gjorde en ris och blandade grillade zucchini, persilja och granatäpple som en sallad bredvid.
Mitra
2022-03-18