Persisk kyckling med zucchiniris

81
1
Persisk kyckling med zucchiniris

Här vänds kycklingspetten i en yoghurtmarinad med smak av lime och saffran – det blir allra godast om de får marinera över natten, men 6 timmar räcker! Servera kycklingen med zucchini- och granatäppelris.

Persisk kyckling med zucchiniris

Ingredienser

4 portioner

Kycklingspett

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 lime (1 lime motsvarar 1 msk lime)
2 dl mezeyoghurt
2 msk olivolja
1/2 g saffran
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 600 g kycklinglårfiléer
8 träspett

Zucchiniris

4 port basmatiris (gärna fullkorn)
1 zucchini
salt och peppar
1 kruka persilja
2 dl granatäppelkärnor

Till servering

mezeyoghurt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mezeyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mezeyoghurt mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

81

Kommentar

Mitra

2022-03-18

Fantastiskt gott!!! Enkelt att göra oxå. Vi delade inte filéerna i mindre bitar utan tog dem som de var och slängde på grillen efter några timmars marinering. Utan träpinnar och det gick bra. Gjorde en ris och blandade grillade zucchini, persilja och granatäpple som en sallad bredvid.

Näringsvärde per portion

Energi 2575 KJ / 615 kCal
Fett 20 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 66 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden