Persiskt ris

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Persiskt ris

Persiskt ris blir så vackert när du lägger upp det med den saffransgula toppingen och de röda berberisbären. Riset blir extra fluffigt och luftigt när stärkelsen tvättas bort ur riset då du sköljer det och riset får ligga i blöt i några timmar.

Persiskt ris

Ingredienser

4 portioner
4 dl  basmatiris (ICAs eco koktid 12 minuter)
8 dl  vatten
1 tsk  salt
1/2 g  saffran
1 msk  varmt vatten
1/2 dl  berberis (bär)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat utan bär.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi912 KJ / 218 kCal
Fett1 g
Salt0.99 g
Kolhydrater47 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Sabzi polo ba mahi- fisk med dillris
Betyg 3.4 av 5.
153 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ris med cornflakes
Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lalehs persiska ris
Betyg 3.1 av 5.
47 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddiga kycklingspett med saffran
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dolmeh barge mo - Vinbladsdolmar
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syriansk dobo – Lammstek med bulgur
Betyg 4.4 av 5.
94 personer har röstat
Över 60 min att tillaga