Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lalehs persiska ris

Byt ut ditt vanliga ris och lyxa till det genom att tillaga det på persiskt vis. Du blandar basmatiriset med lyxig saffran, smörstekta berberisbär och knapriga pistagenötter. En hänförande blandning som måste testas!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 6 port.

  1. Koka upp 1 1/2 liter vatten. Persiskt ris lagas alltid i en stor kastrull, som rymmer minst 2 liter. 
  2. Tillsätt ris och 1 msk salt. Koka i 5-8 minuter. Häll av i ett durkslag. 
  3. Häll 3 msk olja och 1 dl vatten i botten av en teflonkastrull. Täck botten med cornflakes. Häll det avrunna riset i kastrullen och låt "ångkoka" på medelvärme i cirka 25 minuter. Vänd sedan upp riset på ett stort fat. 
  4. Blanda saffran i 1/2 dl varmt vatten. Blanda 1 dl av riset med saffransvattnet. 
  5. Bryn berberisbären i smör i en minut så att de blir glansiga. Lägg upp riset på ett fat och garnera med saffransris, berberis och hackade pistagenötter.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 dl basmatiris
  • 3 msk olja
  • 2 dl corn flakes
  • 1/2 påse saffran (à 1/2 g)
  • 1 dl torkade berberisbär eller tranbär
  • 2 1/2 msk hackade pistagenötter
  • smör eller olja till stekning
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1312 kJ / 313 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept