Lalehs persiska ris

44
2 Klimatsmart
Lalehs persiska ris

Byt ut ditt vanliga ris och lyxa till det genom att tillaga det på persiskt vis. Du blandar basmatiriset med lyxig saffran, smörstekta berberisbär och knapriga pistagenötter. En hänförande blandning som måste testas!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Lalehs persiska ris

Ingredienser

6 portioner
4 dl
basmatiris
3 msk
olja
2 dl
corn flakes
1/2
påse saffran (à 1/2 g)
1 dl
torkade berberisbär eller tranbär
2 - 2 1/2 msk
hackade pistagenötter
-
smör eller olja till stekning
-
salt

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 6 port.

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Mariam

2017-12-09

Det är så att annars klibvar riset ihop till en grötig massa. Därför viktigt med handuk över det. Hälsningar Mariam

Mariam

2017-12-09

Hej! Persiskt ris är jöttegott. Till Lalehs recept ska jag dock tillägga att när man lagar basmati ris är det viktugt att skölja riset noga och blötlägga det ca 2 timmar innan man kokar den i 5 minuter. Sedan när man hällt ut allt vatten och hällt riset tillbaka i kastrullen för att sjuda under lock i 25 minuter på spisen på 2 elker 3 värmegrad är det vijtigt att man täcker riskastrullen med en ren handduk eller två stora servetter därför att ångan ska samlas upp så att den inte rinber ber över riset

Näringsvärde per portion

Energi 1312 KJ / 313 kCal
Fett 10.1 g
Salt 0.08 g
Kolhydrater 48.3 g
Protein 6.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept