Rotsellerisoppa med vita bönor
En god och mättande soppa kan imponera på vilken gäst som helst och rotsellerisoppa med kokta vita bönor toppad med vitlökskrutonger är en enkel rätt att briljera med! Krutongerna med vitlök och mandel adderar ett litet crunch på toppen till den lena och krämiga rotsellerisoppan. Smaklig spis!
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
ca 500 g rotselleri
1 msk smör
1 tsk torkad eller färsk timjan (1 tsk torkad motsvarar ca 1 msk färsk)
11 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärning
1 förp kokta stora vita bönor
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
Topping
50 g skållad mandel
4 skivor surdegsbröd
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2486 KJ / 593 kCal
Fett43 g
Salt4 g
Kolhydrater36 g
Protein12 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt krämig och god soppa. Drog ner på mängden vatten
Helen
2024-11-25Jättegod soppa!
Gustav
2020-02-04