Krämig rotsellerisoppa med lökflarn

4
3 Klimatsmart
Krämig rotsellerisoppa med lökflarn

Här får du en krämig lakto- vegetarisk soppa på rotselleri och vita bönor, med smaker av timjan och persilja. Lökflarnen som gräddas i ugnen är ett utmärkt tillbehör. Lätt att laga, och lätt att tycka om.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2021

Krämig rotsellerisoppa med lökflarn

Ingredienser

4 portioner

Lökflarn

400 g
surdegspizzadeg
2
rödlökar
1/2 msk
smör
2 tsk
honung
1/2 tsk
torkad rosmarin
-
salt
-
peppar
1 dl
crème fraiche

Soppa

1
förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
1
gul lök
1 msk
smör
ca 400 g
rotselleri
1 l
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
1 tsk
torkad timjan
1 dl
crème fraiche
1 tsk
vitvinsvinäger
1
förp färsk persilja (à 20 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av smör och crème fraiche.



Gör så här

Tips

Smaka gärna av soppan med lite tryffelolja och stek med en krossad klyfta vitlök med rotsellerin.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Elizabet

2021-09-27

Ingen favorit. Rotselleri nej tack.

Petra

2021-09-23

En riktigt god soppa! Står dock inte när man ska lägga i bönorna så jag lät de sjuda med i 10 min.

Anna

2021-09-08

Står inte när bönorna ska i. Eller ska de bara ligga kvar i durkslaget 😉

Näringsvärde per portion

Energi 2507 KJ / 598 kCal
Fett 27 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 66 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept