Krämig rotsellerisoppa med lökflarn
Här får du en krämig lakto- vegetarisk soppa på rotselleri och vita bönor, med smaker av timjan och persilja. Lökflarnen som gräddas i ugnen är ett utmärkt tillbehör. Lätt att laga, och lätt att tycka om.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2022
Ingredienser
4 portioner
Lökflarn
400 g surdegspizzadeg
2 rödlökar
1/2 msk smör
2 tsk honung
1/2 tsk torkad rosmarin
salt
peppar
1 dl crème fraiche
Soppa
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
1 gul lök
1 msk smör
ca 400 g rotselleri
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
1 tsk torkad timjan
1 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
1 förp färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2507 KJ / 598 kCal
Fett27 g
Salt2.5 g
Kolhydrater66 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, passar bra att bjuda gäster på.
Emelie
2024-01-23Otydligt recept. Vart tusan ska bönorna in och när?
Hamoon
2022-03-02Hej Hamoon och ni andra som kommenterat var bönorna ska tillsättas. Miss av oss, ber om ursäkt för det. Nu är texten uppdaterad. Hoppas ni gillar soppan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-03-11Smakar läckert utan bönor o utan att mixa.
Bert-åke
2021-11-07