Tryffeldoftande rotsellerisoppa med svamptoast

34
5
Tryffeldoftande rotsellerisoppa med svamptoast

En makalöst god rotsellerisoppa där svamptoasten är ett givet komplement. Crème fraichen i soppan bidrar till en fantastiskt krämig konsistens, och den färska persiljan gör kryddningen komplett. Toasten gjord på champinjonfräs toppas med en smakrik ost och avslutas i ugnen innan den serveras med soppan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Tryffeldoftande rotsellerisoppa med svamptoast

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 gul lök
1 bakpotatis
ca 200 g rotselleri
1 msk olja
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl crème fraiche
1/2 kruka persilja
410 g stora kokta vita bönor
1 msk tryffelolja

Svamptoast

500 g fryst svampmix
1 gul lök
1 tsk olja
salt och peppar
4 skivor surdegsbröd
1 1/2 dl riven prästost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Tips

Tillsätt gärna vitlök i soppan eller i svampfräset. Rostade nötter är även det gott i soppan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Mathilda

2022-07-04

jättegott, mixade även bönorna, fick späda soppan med mjölk.

Lena

2019-03-05

jättegott, mixade även bönorna, fick späda soppan med mjölk.

Lena

2019-03-05

jättegott, mixade även bönorna, fick späda soppan med mjölk.

Näringsvärde per portion

Energi 1867 KJ / 446 kCal
Fett 22 g
Salt 192 g
Kolhydrater 40 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden