Tryffeldoftande rotsellerisoppa med svamptoast

33
4 Klimatsmart
Tryffeldoftande rotsellerisoppa med svamptoast

En makalöst god rotsellerisoppa där svamptoasten är ett givet komplement. Crème fraichen i soppan bidrar till en fantastiskt krämig konsistens, och den färska persiljan gör kryddningen komplett. Toasten gjord på champinjonfräs toppas med en smakrik ost och avslutas i ugnen innan den serveras med soppan.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Tryffeldoftande rotsellerisoppa med svamptoast

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1
gul lök
1
bakpotatis
ca 200 g
rotselleri
1 msk
olja
7 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl
crème fraiche
1/2
kruka persilja
410 g
stora kokta vita bönor
1 msk
tryffelolja

Svamptoast

500 g
fryst svampmix
1
gul lök
1 tsk
olja
-
salt och peppar
4
skivor surdegsbröd
1 1/2 dl
riven prästost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Tillsätt gärna vitlök i soppan eller i svampfräset. Rostade nötter är även det gott i soppan.

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Lena

3/5/2019

jättegott, mixade även bönorna, fick späda soppan med mjölk.

Lena

3/5/2019

jättegott, mixade även bönorna, fick späda soppan med mjölk.

Lena

3/5/2019

jättegott, mixade även bönorna, fick späda soppan med mjölk.

Näringsvärde per portion

Energi 1867 KJ / 446 kCal
Fett 22 g
Salt 1.92 g
Kolhydrater 40 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept