Tryffeldoftande rotsellerisoppa med svamptoast
En makalöst god rotsellerisoppa där svamptoasten är ett givet komplement. Crème fraichen i soppan bidrar till en fantastiskt krämig konsistens, och den färska persiljan gör kryddningen komplett. Toasten gjord på champinjonfräs toppas med en smakrik ost och avslutas i ugnen innan den serveras med soppan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
1 bakpotatis
ca 200 g rotselleri
1 msk olja
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl crème fraiche
1/2 kruka persilja
410 g stora kokta vita bönor
1 msk tryffelolja
Svamptoast
500 g fryst svampmix
1 gul lök
1 tsk olja
salt
peppar
4 skivor surdegsbröd
1 1/2 dl riven prästost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1867 KJ / 446 kCal
Fett22 g
Salt1.92 g
Kolhydrater40 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
jättegott, mixade även bönorna, fick späda soppan med mjölk.
Mathilda
2022-07-04jättegott, mixade även bönorna, fick späda soppan med mjölk.
Lena
2019-03-05jättegott, mixade även bönorna, fick späda soppan med mjölk.
Lena
2019-03-05