Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bakad rotselleri med smörstekt mandel

Klyv en hel rotselleri på mitten och baka mjuk i ugnen. Under tiden steker du sötmandel i smör och river skalet av en citron. Strössla detta över den nu färdigbakade rotsellerin och toppa med rucola. Ett ljuvligt tillbehör till det mesta, eller som del av en festbuffé!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Tvätta rotsellerin väl. Dela på mitten. Lägg halvorna med snittytan nedåt i en smord ugnsäker form. Ställ in i ugnen ca 1 1/2 timme, tills de är mjuka.
  3. Stek den hackade mandeln i smöret i en stekpanna tills den är gyllene.
  4. Skär rotsellerin i bitar. Häll över mandelsmöret. Strö över citronskal och lite flingsalt. Toppa med ruccola.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 800 g rotselleri
  • 1 dl grovhackad mandel
  • 50 g smör
  • 1 msk finrivet citronskal
  • flingsalt
  • 1 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 859 kJ / 205 kCal