Bakad rotselleri med smörstekt mandel

22
4
Bakad rotselleri med smörstekt mandel

Klyv en hel rotselleri på mitten och baka mjuk i ugnen. Under tiden steker du sötmandel i smör och river skalet av en citron. Strössla detta över den nu färdigbakade rotsellerin och toppa med rucola. Ett ljuvligt tillbehör till det mesta, eller som del av en festbuffé!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Bakad rotselleri med smörstekt mandel

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g rotselleri
1 dl grovhackad mandel
50 g smör
1 msk finrivet citronskal
flingsalt
1 påse rucola (à 65 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Kristina

2018-09-24

Sagolikt gott, perfekt till en förrätt!

Laila

2016-12-09

Jättegott åt det om ensamrätt

Mona

2015-10-18

Underbart tillbehör till kött och fisk. Äter LCHF och har ibland svårt att hitta lämpligt tillbehör, men detta var fantastiskt.

Näringsvärde per portion

Energi 859 KJ / 205 kCal
Fett 14 g
Salt 1.17 g
Kolhydrater 12 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept