Bakad rotselleri med smörstekt mandel
Klyv en hel rotselleri på mitten och baka mjuk i ugnen. Under tiden steker du sötmandel i smör och river skalet av en citron. Strössla detta över den nu färdigbakade rotsellerin och toppa med rucola. Ett ljuvligt tillbehör till det mesta, eller som del av en festbuffé!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
Ingredienser
4 portioner
ca 800 g rotselleri
1 dl grovhackad mandel
50 g smör
1 msk finrivet citronskal
flingsalt
1 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi859 KJ / 205 kCal
Fett14 g
Salt1.17 g
Kolhydrater12 g
Protein6 g
Kommentarer
Sagolikt gott, perfekt till en förrätt!
Kristina
2018-09-24Jättegott åt det om ensamrätt
Laila
2016-12-09Underbart tillbehör till kött och fisk. Äter LCHF och har ibland svårt att hitta lämpligt tillbehör, men detta var fantastiskt.
Mona
2015-10-18