Sotad Rotselleri med getyoghurt, vattenkrasse och sikrom

Betyg 3.5 av 5.
58 personer har röstat
0
Sotad Rotselleri med getyoghurt, vattenkrasse och sikrom

En finsmakarmeny för dig som vill ha lite utmaningar i din matlagning. Riktig gourmetmat med andra ord. En lyxig förrätt med krispiga rotsellerichips och fräscha yoghurtsmaker. Tänk på att samma rotselleri används i flera delar av rätten!

Sotad Rotselleri med getyoghurt, vattenkrasse och sikrom

Ingredienser

4 portioner

Bakad rotselleri

ca 250 g rotselleri
100 g smör
1 tsk salt

Rotsellerichips

ca 125 g rotselleri
5 dl rapsolja
salt

Rotsellerikräm

ca 125 g rotselleri
2 dl vispgrädde
1 tsk salt

Getyoghurt och vatten krasse vierge

3 dl rapsolja
150 g vattenkrasse
kaffefilter
4 dl getyoghurt
salt

Rökt sikrom

3 msk rapsolja
50 g skalad mandel
60 g sikrom
rökspån
aluminiumform

Till servering

50 g vattenkrasse

Gör så här

Köp en stor rotselleri på ca 500 g som räcker till alla 3 recepten (för 4 port).
Detta är ett recept från Månadens skörd oktober 2015. Exklusivt från svenska professionella tävlingskockar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4763 KJ / 1138 kCal
Fett115 g
Salt3.06 g
Kolhydrater13 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Bakad rotselleri med smörstekt mandel
Betyg 2.8 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålrabbi med smetana och sikrom
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tilltugg med färskost toppad med sikrom
Betyg 3.1 av 5.
98 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Minipajer med Västerbottensost
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade rädisor med potatis, crème fraiche och rom
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga