Sotad Rotselleri med getyoghurt, vattenkrasse och sikrom

Betyg 3.5 av 5.
58 personer har röstat
0
Sotad Rotselleri med getyoghurt, vattenkrasse och sikrom

En finsmakarmeny för dig som vill ha lite utmaningar i din matlagning. Riktig gourmetmat med andra ord. En lyxig förrätt med krispiga rotsellerichips och fräscha yoghurtsmaker. Tänk på att samma rotselleri används i flera delar av rätten!

Sotad Rotselleri med getyoghurt, vattenkrasse och sikrom

Ingredienser

4 portioner

Bakad rotselleri

ca 250 g  rotselleri
100 g  smör
1 tsk  salt

Rotsellerichips

ca 125 g  rotselleri
5 dl  rapsolja
salt

Rotsellerikräm

ca 125 g  rotselleri
2 dl  vispgrädde
1 tsk  salt

Getyoghurt och vatten krasse vierge

3 dl  rapsolja
150 g  vattenkrasse
kaffefilter
4 dl  getyoghurt
salt

Rökt sikrom

3 msk  rapsolja
50 g  skalad mandel
60 g  sikrom
rökspån
aluminiumform

Till servering

50 g  vattenkrasse

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Köp en stor rotselleri på ca 500 g som räcker till alla 3 recepten (för 4 port).
Detta är ett recept från Månadens skörd oktober 2015. Exklusivt från svenska professionella tävlingskockar.

Tips

Hur röker man oljan? I ett kärl i en liten röklåda, eller i en klotgrill. Tänd rökspån i en liten aluminiumform eller på aluminiumfolie så att det börjar ryka ordentligt, formen placeras sedan på grillens botten. Häll rapsoljan i ett kärl med lock. Ställ kärlet med locket på grillgallret och stäng eventuella ventilationshål. Vänta i cirka 10 minuter och ta sedan bort kärlet med oljan och släck rökspånet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4763 KJ / 1138 kCal
Fett115 g
Salt3.06 g
Kolhydrater13 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Bakad rotselleri med smörstekt mandel
Betyg 2.8 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad rotselleri med svamp och äppelvinägrett
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotsellerisoppa med vita bönor
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad lax med vit sparrissallad och sikromsås
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnspytt med chorizo och vitlöksyoghurt
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga