Sotad Rotselleri med getyoghurt, vattenkrasse och sikrom

58
0
Sotad Rotselleri med getyoghurt, vattenkrasse och sikrom

En finsmakarmeny för dig som vill ha lite utmaningar i din matlagning. Riktig gourmetmat med andra ord. En lyxig förrätt med krispiga rotsellerichips och fräscha yoghurtsmaker. Tänk på att samma rotselleri används i flera delar av rätten!

Sotad Rotselleri med getyoghurt, vattenkrasse och sikrom

Ingredienser

4 portioner

Bakad rotselleri

ca 250 g rotselleri
100 g smör
1 tsk salt

Rotsellerichips

ca 125 g rotselleri
5 dl rapsolja
salt

Rotsellerikräm

ca 125 g rotselleri
2 dl vispgrädde
1 tsk salt

Getyoghurt och vatten krasse vierge

3 dl rapsolja
150 g vattenkrasse
kaffefilter
4 dl getyoghurt
salt

Rökt sikrom

3 msk rapsolja
50 g skalad mandel
60 g sikrom
rökspån
aluminiumform

Till servering

50 g vattenkrasse

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Köp en stor rotselleri på ca 500 g som räcker till alla 3 recepten (för 4 port).
Detta är ett recept från Månadens skörd oktober 2015. Exklusivt från svenska professionella tävlingskockar.

Tips

Hur röker man oljan? I ett kärl i en liten röklåda, eller i en klotgrill. Tänd rökspån i en liten aluminiumform eller på aluminiumfolie så att det börjar ryka ordentligt, formen placeras sedan på grillens botten. Häll rapsoljan i ett kärl med lock. Ställ kärlet med locket på grillgallret och stäng eventuella ventilationshål. Vänta i cirka 10 minuter och ta sedan bort kärlet med oljan och släck rökspånet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4763 KJ / 1138 kCal
Fett 115 g
Salt 306 g
Kolhydrater 13 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden