Bönbiffar med gryn och rostad rotselleri
Bönbiffar kan du enkelt svänga ihop själv genom att mixa bönor med bland annat ströbröd och ägg. Här serveras sedan biffarna med matvete, en dipp smaksatt med både sambal oelek och spiskummin.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2023
Ingredienser
4 portioner
ca 200 g rotselleri
ca 375 g svartrötter
1/2 msk rapsolja
salt
peppar
Biffar
1 förp fryst bönmix (à 400 g)
1 dl ströbröd
1 ägg
1 msk majsstärkelse
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 tsk sambal oelek
1 krm spiskummin
1/2 msk rapsolja
Dipp
2 dl sojabaserad fraiche
1 tsk sambal oelek
2 krm spiskummin
4 port matvete eller couscous
1 krispsallad
1 rödlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2588 KJ / 619 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater88 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För lite ägg så biffarna föll isär. Inte särskilt gott.
Jennifer
2023-03-08Överraskande god vegetarisk rätt!
Ewelina
2021-05-24Underbart gott!
Susanne
2020-08-06