Rotmos med asiatiska smaker

4
2
Rotmos med asiatiska smaker

Husmansklassikern rotmos som tagit vägen över Asien blir en riktigt glad överraskning för smaklökarna. Den kära svenska kålroten trivs utmärkt i sällskap med soja, ingefära, chili och sesamolja. Ett rotmos du bara måste prova.

Skriv ut
Rotmos med asiatiska smaker

Ingredienser

4 portioner
600 g
kålrot
1
morot
3
medelstora potatisar
2 msk
riven, färsk ingefära
1/2
röd chili
100 g
brynt smör
2 msk
japansk soja
1 tsk
sesamolja
2 msk
rostade sesamfrön
-
salt

Till servering

lax eller kyckling

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Helena

2020-02-07

Supergott!

Cecilia

2017-09-24

Jättegott! Tycker om vanlig rotmos och detta var också en riktig hit! Hade faktiskt hollandais till, stekt kycklingfile också.

Näringsvärde per portion

Energi 1863 KJ / 445 kCal
Fett 20 g
Salt 4.18 g
Kolhydrater 27 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept