Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rotmos med asiatiska smaker

Husmansklassikern rotmos som tagit vägen över Asien blir en riktigt glad överraskning för smaklökarna. Den kära svenska kålroten trivs utmärkt i sällskap med soja, ingefära, chili och sesamolja. Ett rotmos du bara måste prova.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala kålrot, morot och potatis. Skär kålroten och moroten i bitar. Koka i saltat vatten tillsammans med potatisen tills rotsakerna är mjuka. Häll bort vattnet.
  2. Skala och riv ingefäran, kärna ur och finhacka den röda pepparn.  
  3. Mosa rotsakerna med en potatisstöt eller elvisp. 
  4. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt.  
  5. Rör i det brynta smöret i moset tillsammans med övriga ingredienser.  Smaka av med salt. 
  6. Till servering: Servera moset till lax eller kyckling.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kålrot
  • 1 morot
  • 3 medelstora potatisar
  • 2 msk riven, färsk ingefära
  • 1/2 röd chili
  • 100 g brynt smör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • salt
Till servering
  • lax eller kyckling
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare