Rotmos med asiatiska smaker

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
2
Rotmos med asiatiska smaker

Husmansklassikern rotmos som tagit vägen över Asien blir en riktigt glad överraskning för smaklökarna. Den kära svenska kålroten trivs utmärkt i sällskap med soja, ingefära, chili och sesamolja. Ett rotmos du bara måste prova.

Rotmos med asiatiska smaker

Ingredienser

4 portioner
600 g kålrot
1 morot
3 medelstora potatisar
2 msk riven, färsk ingefära
1/2 röd chili
100 g brynt smör
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
2 msk rostade sesamfrön
salt

Till servering

lax eller kyckling

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Supergott!

Helena

2020-02-07

Jättegott! Tycker om vanlig rotmos och detta var också en riktig hit! Hade faktiskt hollandais till, stekt kycklingfile också.

Cecilia

2017-09-24

Näringsvärde per portion

Energi1863 KJ / 445 kCal
Fett20 g
Salt4.18 g
Kolhydrater27 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sesamdressad råkostsallad
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rotfruktsmos
Betyg 4.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsstomp
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsgriljerad kålrot
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrotspuré med brynt smör och dragon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga