Rotmos med asiatiska smaker
Husmansklassikern rotmos som tagit vägen över Asien blir en riktigt glad överraskning för smaklökarna. Den kära svenska kålroten trivs utmärkt i sällskap med soja, ingefära, chili och sesamolja. Ett rotmos du bara måste prova.
Ingredienser
4 portioner
600 g kålrot
1 morot
3 medelstora potatisar
2 msk riven, färsk ingefära
1/2 röd chili
100 g brynt smör
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
2 msk rostade sesamfrön
salt
Till servering
lax eller kyckling
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1863 KJ / 445 kCal
Fett20 g
Salt4.18 g
Kolhydrater27 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott!
Helena
2020-02-07Jättegott! Tycker om vanlig rotmos och detta var också en riktig hit! Hade faktiskt hollandais till, stekt kycklingfile också.
Cecilia
2017-09-24