Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rotmos med asiatiska smaker

Husmansklassikern rotmos som tagit vägen över Asien blir en riktigt glad överraskning för smaklökarna. Den kära svenska kålroten trivs utmärkt i sällskap med soja, ingefära, chili och sesamolja. Ett rotmos du bara måste prova.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala kålrot, morot och potatis. Skär kålroten och moroten i bitar. Koka i saltat vatten tillsammans med potatisen tills rotsakerna är mjuka. Häll bort vattnet.
  2. Skala och riv ingefäran, kärna ur och finhacka den röda pepparn.  
  3. Mosa rotsakerna med en potatisstöt eller elvisp. 
  4. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt.  
  5. Rör i det brynta smöret i moset tillsammans med övriga ingredienser.  Smaka av med salt. 
  6. Till servering: Servera moset till lax eller kyckling.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kålrot
  • 1 morot
  • 3 medelstora potatisar
  • 2 msk riven, färsk ingefära
  • 1/2 röd chili
  • 100 g brynt smör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • salt
Till servering
  • lax eller kyckling
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1863 kJ / 445 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept