Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
Kålroten är en trotjänare i svensk husmanskost som förtjänar att komma ut i rampljuset. Gör plats på julbordet för den här chilikryddade kålroten med apelsinsötma. Ett snabblagat tillbehör till revbensspjällen och bra tillskott till de gröna rätterna på julen.
Ingredienser
8 bufféportioner
ca 600 g kålrot
2 msk smör
2 msk strösocker
1 röd chili
saften av 1 apelsin
salt
peppar
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi315 KJ / 76 kCal
Fett3 g
Salt0.5 g
Kolhydrater10 g
Protein1 g
Kommentarer
Åt tillsammans med lax som vi stekte i sesamolja, fantastiskt gott!
Elin
2021-04-25De blev verkligen jättegoda. Med lite hetta... Vi hade bara wienerkorv till!
Peter
2021-01-12Jättegod som tillbehör till revbensspjäll! Och den blir faktiskt lika snygg som på bilden!
Johanna
2020-12-27