Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili

14
4
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili

Kålroten är en trotjänare i svensk husmanskost som förtjänar att komma ut i rampljuset. Gör plats på julbordet för den här chilikryddade kålroten med apelsinsötma. Ett snabblagat tillbehör till revbensspjällen och bra tillskott till de gröna rätterna på julen.

Skriv ut
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili

Ingredienser

8 bufféportioner
ca 600 g
kålrot
2 msk
smör
2 msk
strösocker
1
röd chili
saften av 1
apelsin
-
salt
-
peppar
1
ask färsk gräslök (à 20 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt smör eller stek i olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Elin

2021-04-25

Åt tillsammans med lax som vi stekte i sesamolja, fantastiskt gott!

Peter

2021-01-12

De blev verkligen jättegoda. Med lite hetta... Vi hade bara wienerkorv till!

Johanna

2020-12-27

Jättegod som tillbehör till revbensspjäll! Och den blir faktiskt lika snygg som på bilden!

Näringsvärde per portion

Energi 315 KJ / 76 kCal
Fett 3 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 10 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept