Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili

14
3
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili

Kålroten är en trotjänare i svensk husmanskost som förtjänar att komma ut i rampljuset. Gör plats på julbordet för den här chilikryddade kålroten med apelsinsötma. Ett snabblagat tillbehör till revbensspjällen och bra tillskott till de gröna rätterna på julen.

Skriv ut
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili

Ingredienser

8 bufféportioner
ca 600 g
kålrot
2 msk
smör
2 msk
strösocker
1
röd chili
saften av 1
apelsin
-
salt
-
peppar
1
ask färsk gräslök (à 20 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt smör eller stek i olja.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Peter

1/12/2021

De blev verkligen jättegoda. Med lite hetta... Vi hade bara wienerkorv till!

Johanna

12/27/2020

Jättegod som tillbehör till revbensspjäll! Och den blir faktiskt lika snygg som på bilden!

Maria

12/12/2020

Så gott! Perfekt tillbehör till den sotade laxen, nyslagen currymajonäs, snabbpicklad kålrot med ingefära och kålrotschips. Mums överraskade oss själva med variation på kålrot, där den karamelliserade kålroten blev perfekt som huvudtillbehör. Rekommenderas varmt!

Näringsvärde per portion

Energi 315 KJ / 76 kCal
Fett 3 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 10 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept