Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili

Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
4
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili

Kålroten är en trotjänare i svensk husmanskost som förtjänar att komma ut i rampljuset. Gör plats på julbordet för den här chilikryddade kålroten med apelsinsötma. Ett snabblagat tillbehör till revbensspjällen och bra tillskott till de gröna rätterna på julen.

Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili

Ingredienser

8 bufféportioner
ca 600 g kålrot
2 msk smör
2 msk strösocker
1 röd chili
saften av 1 apelsin
salt
peppar
1 ask färsk gräslök (à 20 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Åt tillsammans med lax som vi stekte i sesamolja, fantastiskt gott!

Elin

2021-04-25

De blev verkligen jättegoda. Med lite hetta... Vi hade bara wienerkorv till!

Peter

2021-01-12

Jättegod som tillbehör till revbensspjäll! Och den blir faktiskt lika snygg som på bilden!

Johanna

2020-12-27

Näringsvärde per bufféportion

Energi315 KJ / 76 kCal
Fett3 g
Salt0.5 g
Kolhydrater10 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Brynt kålrot med lönnsirap och chili
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrotspuré med brynt smör och dragon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotmos med asiatiska smaker
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrot med soja, ingefära och vitlök
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Finsk kålrotslåda
Betyg 4.3 av 5.
141 personer har röstat
Över 60 min att tillaga