Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili

Kålroten är en trotjänare i svensk husmanskost som förtjänar att komma ut i rampljuset. Gör plats på julbordet för den här chilikryddade kålroten med apelsinsötma. Ett snabblagat tillbehör till revbensspjällen och bra tillskott till de gröna rätterna på julen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta kålroten och skär den sedan i stavar ca 1x1 cm.
  2. Stek kålroten i smöret i en stekpanna. Sänk värmen och rör i sockret och låt det bli gyllenbrunt. 
  3. Skiva chilin. Rör ned chilin i stekpannan och pressa över apelsinen. Låt apelsinsaften koka ihop till en såsig konsistens och krydda med salt och peppar. 
  4. Skär gräslöken fint och strö över kålfräset.  
  5. Servera som tillbehör till t ex revbensspjäll.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt smör eller stek i olja.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • ca 600 g kålrot
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 röd chili
  • saften av 1 apelsin
  • salt
  • peppar
  • 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 315 kJ / 76 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer