Sesamdressad råkostsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Sesamdressad råkostsallad

Sesamdressad råkostsallad är en härlig sallad att servera vid sidan av för att komplettera en måltid. Blanda ner kålrot, rättika och persilja och toppa med en dressing av ingefära, spiskummin, limejuice, soja, oliv- och sesamolja.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovriv kålrot och rättika.
  2. Blanda ingefära, spiskummin, limejuice och soja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rör ner oliv- och sesamolja. Blanda ner kålrot, rättika och persilja. Servera gärna till Vegetarisk lasagne med kryddiga rotfrukter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g kålrot
  • 200 g rättika
  • 3/4 msk färskriven ingefära
  • 3/4 tsk spiskummin
  • 1 1/2 msk färskpressad limejuice
  • 1 tsk japansk soja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1/2 dl grovhackad bladpersilja
Lägg till i inköpslistan