Sesamdressad råkostsallad
Sesamdressad råkostsallad är en härlig sallad att servera vid sidan av för att komplettera en måltid. Blanda ner kålrot, rättika och persilja och toppa med en dressing av ingefära, spiskummin, limejuice, soja, oliv- och sesamolja.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
4 portioner
200 g kålrot
200 g rättika
3/4 msk färskriven ingefära
3/4 tsk spiskummin
1 - 1 1/2 msk färskpressad limejuice
1 tsk japansk soja
salt
nymalen svartpeppar
2 msk olivolja
1 msk sesamolja
1/2 dl grovhackad bladpersilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hade inte kålrot men massor av vitkål så jag tog det. Passade inte riktigt men blev bra om man la till lite honung i dressingen
Caroline
2024-10-22God!
Erik
2022-11-09Supergod
Katarina
2021-02-15