Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Senapsgriljerad kålrot

Mer grönt på julbordet någon? Griljerad kålrot är ett smakrikt vegetariskt tillskott som alla julbord behöver. Baka kålroten hel i ugnen smaksatt med en marinad av vitt vin, timjan och schalottenlök. Som avslutning griljera med senap, persilja och ströbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och finhacka löken. Koka den med vin och timjankvistar tills hälften av vinet återstår. Rör ner olivolja i vinet.
  3. Skala kålroten och skär skåror i ett rutmönster. Pensla kålroten med olja.
  4. Baka kålroten i mitten av ugnen ca 1 timme. 
  5. Krydda kålroten med salt och peppar, häll över vin- och lökoljan, sänk temperaturen på ugnen till 150°C. Fortsätt baka kålroten ytterligare ca 2 timmar eller tills den är mjuk. Ös den då och då.
  6. Griljering: Mixa persilja och ströbröd till ett smul.
  7. Pensla senapen på kålroten och strö över persiljesmulet.
  8. Höj ugnstemperaturen på ugnen till 225°C.
  9. Griljera kålroten mitt i ugnen ca 10 minuter.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Ingredienser

Portioner: 6 bufféportioner
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 6 timjankvistar
  • 1 dl olivolja
  • ca 800 g kålrot
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
Griljering
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 msk senap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 959 kJ / 230 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer