Rostade rotfrukter och chorizo är grunden i den här enkla pytten som serveras med senapskräm och stekt ägg. Här har vi valt morot och palsternacka, men det går självklart bra att variera rotfrukterna efter smak och säsong. Gör gärna en större sats och spara till lunchlådan eller i frysen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Kontrollera noga innehåller i korven.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott! Kommer nog tillsätta potatis nästa gång. Lite snålt tilltaget, receptet räckte till två vuxna och ett barn hos oss.
Jonna
2023-05-03Använde falukorv istället. Riktigt och väldigt smarrigt maträtt. En väldigt bra maträtt på sommaren
Lennart
2023-02-03Körde 2/3 Salsiccia istället för Chorizo. Riktigt kul rätt. Man kan lägga rotfrukterna i ugnen på 200 grader efter man stekt dom medan man går på korven. Man behöver mycket persilja! Såsen kanske saknar något.
Martin
2022-08-09