Rotfruktspytt med senapskräm och stekt ägg

6
1
Rotfruktspytt med senapskräm och stekt ägg

Rostade rotfrukter och chorizo är grunden i den här enkla pytten som serveras med senapskräm och stekt ägg. Här har vi valt morot och palsternacka, men det går självklart bra att variera rotfrukterna efter smak och säsong. Gör gärna en större sats och spara till lunchlådan eller i frysen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Rotfruktspytt med senapskräm och stekt ägg

Ingredienser

4 portioner
300 g chorizo
1 kg rostade blandade rotfrukter
2 msk smör
4 ägg
1 msk olja
2 msk senap (gärna grovkornig)
2 dl crème fraiche
1 dl färsk persilja

För alla

Kontrollera noga innehåller i korven.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Martin

2022-08-09

Körde 2/3 Salsiccia istället för Chorizo. Riktigt kul rätt. Man kan lägga rotfrukterna i ugnen på 200 grader efter man stekt dom medan man går på korven. Man behöver mycket persilja! Såsen kanske saknar något.

Näringsvärde per portion

Energi 2870 KJ / 686 kCal
Fett 51 g
Salt 2.61 g
Kolhydrater 31 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden