Rotfruktspytt med senapskräm och stekt ägg
Rostade rotfrukter och chorizo är grunden i den här enkla pytten som serveras med senapskräm och stekt ägg. Här har vi valt morot och palsternacka, men det går självklart bra att variera rotfrukterna efter smak och säsong. Gör gärna en större sats och spara till lunchlådan eller i frysen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Perfekt, gjorde bitarna lite mindre, stekte knappt 10 för att bli klara i ugnen. Sambons nya favorit!👌
Lina
2024-02-08Efter att ha stekt rotfrukterna i 10 min var dem fortfarande stenhårda. 20 min i ugn 200 grader gjorde succé och till slut blev det riktigt gott.
Elin
2024-01-2015 min stekning räcker absolut inte för att få rotsakerna mjuka.
Viktor
2024-01-17