Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Rotfruktspytt med senapskräm och stekt ägg

Rostade rotfrukter och chorizo är grunden i den här enkla pytten som serveras med senapskräm och stekt ägg. Här har vi valt morot och palsternacka, men det går självklart bra att variera rotfrukterna efter smak och säsong. Gör gärna en större sats och spara till lunchlådan eller i frysen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva chorizon. Skär rotfrukterna i mindre bitar. Stek chorizo och rotfrukter i smöret tills de får lite färg. Stek äggen oljan.
  2. Rör ihop senap och crème fraiche. Servera pytten med stekt ägg och senapskräm. Toppa med persilja.

För alla

Kontrollera noga innehåller i korven.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g chorizo
  • 1 kg rostade blandade rotfrukter
  • 2 msk smör
  • 4 ägg
  • 1 msk olja
  • 2 msk senap (gärna grovkornig)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl färsk persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2870 kJ / 686 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer