Omelett med chorizo, ost, paprika och bladspenat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Omelett med chorizo, ost, paprika och bladspenat

Omelett med chorizo, ost, paprika och bladspenat är en färggrann och fräsch omelett som får en vacker gyllene färg när den gräddas i ugn. Servera med bröd och gärna oliver.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skiva chorizon.
  3. Fräs lök och paprika och korven i oljan i en stekpanna. Blanda ner spenaten och låt fräsa med någon minut. Lägg över i en ugnssäker form.
  4. Vispa ihop ägg, vatten, ost, salt och peppar. Häll omelettsmeten över grönsakerna och korven.
  5. Grädda omeletten mitt i ugnen 20-30 minuter eller tills den stelnat.
  6. Servera omeletten med bröd och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos. Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Kontrollera att brödet är mjölkfritt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 300 g chorizo
  • 1 msk olja
  • 1 påse färsk bladspenat (à ca 65 g)
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl riven ost (1 dl motsvarar ca 40 g)
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2058 kJ / 492 kCal
Läs mer om näringsvärden