Stekt chorizo med varm rotfruktssallad
Blandade ugnsrostade rotfrukter, ris och stekt chorizo är en lättlagad och god rätt. Servera den med en klick matyoghurt som rundar av smakerna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 förp frysta rotsaker (à 550 g)
3 msk olja
1/2 tsk torkad timjan
salt
peppar
4 port ris eller annat gryn
2 msk vitvinsvinäger
600 g chorizo
3 msk hackad persilja
1 dl matyoghurt (10 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3021 KJ / 721 kCal
Fett42.7 g
Kolhydrater62 g
Protein23 g
Kommentar
Förstår inte vitsen med att köpa frysta grönsaker? De har ju olika stektid. Färska grönsaker har ju mer smak, dessutom. I övrigt helt ok för att vara en korvrätt.
Berit
2012-02-27