Stekt chorizo med varm rotfruktssallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt chorizo med varm rotfruktssallad

Blandade ugnsrostade rotfrukter, ris och stekt chorizo är en lättlagad och god rätt. Servera den med en klick matyoghurt som rundar av smakerna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och klyfta löken.
  3. Blanda rotsaker och lök med 1/3 av oljan på en plåt. Krydda med timjan, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen. Rör samman vinäger och 1/3 av oljan. Blanda dressingen med de rostade rotsakerna. Vänd ner persilja och smaka av med salt och peppar.
  5. Snitta korvarna och stek dem i resten av oljan.
  6. Servera rotfruktssalladen med korv och ris eller annat gryn samt en klick matyoghurt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på chorizon. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 förp frysta rotsaker (à 550 g)
  • 3 msk olja
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • salt och peppar
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 600 g chorizo
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3021 kJ / 721 kCal