Stekt chorizo med varm rotfruktssallad
![Stekt chorizo med varm rotfruktssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_48201/cf_259/stekt_chorizo_med_varm_rotfruktssallad.jpg)
Blandade ugnsrostade rotfrukter, ris och stekt chorizo är en lättlagad och god rätt. Servera den med en klick matyoghurt som rundar av smakerna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012
![Stekt chorizo med varm rotfruktssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_48201/cf_259/stekt_chorizo_med_varm_rotfruktssallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 förp frysta rotsaker (à 550 g)
3 msk olja
1/2 tsk torkad timjan
salt och peppar
4 port ris eller annat gryn
2 msk vitvinsvinäger
600 g chorizo
3 msk hackad persilja
1 dl matyoghurt (10 %)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på chorizon. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3021 KJ / 721 kCal
Fett42.7 g
Kolhydrater62 g
Protein23 g
Kommentar
Förstår inte vitsen med att köpa frysta grönsaker? De har ju olika stektid. Färska grönsaker har ju mer smak, dessutom. I övrigt helt ok för att vara en korvrätt.
Berit
2012-02-27