Kycklingchorizo med paprikadipp

0
0 Klimatsmart
Kycklingchorizo med paprikadipp

Här kommer en vardagsfavorit, både för de vuxna som för de små! Kycklingkorv steks gyllene i pannan. Till detta äts lite nykokt ris, samt en sås bestående av både crème fraiche, majonnäs och grillad paprika som strimlats tunt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021

Kycklingchorizo med paprikadipp

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
200 g
strimlad grillad paprika
2 dl
lätt crème fraiche
1/2 dl
majonnäs
-
salt
-
peppar
250 g
broccoli
1 msk
olja
2
förp chorizo (gärna kyckling, à 270 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Spara oljan från paprikan och använd att steka i eller som dressing.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2904 KJ / 687 kCal
Fett 38 g
Salt 2 g
Kolhydrater 61 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept