Kycklingchorizo med paprikadipp

146
3
Kycklingchorizo med paprikadipp

Här kommer en vardagsfavorit, både för de vuxna som för de små! Kycklingkorv steks gyllene i pannan. Till detta äts lite nykokt ris, samt en sås bestående av både crème fraiche, majonnäs och grillad paprika som strimlats tunt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021

Kycklingchorizo med paprikadipp

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
200 g strimlad grillad paprika
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl majonnäs
salt
peppar
250 g broccoli
1 msk olja
2 förp chorizo (gärna kyckling, à 270 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Spara oljan från paprikan och använd att steka i eller som dressing.

Vad tyckte du om receptet?

146

Kommentarer

Magdalena

2021-03-31

Bra sås.

Magnus

2021-03-12

En vattendelare i familjen. Vissa gillade, äntra inte. De minsta tyckte korven var lite stark. I familjebanden kanske ett av korvpaketen ska vara vanlig grillkorv till barnen och ett lite ner smak på.

Caroline

2021-03-11

Det som lyfte hela rätten var såsen. Superenkel och väldigt god!

Näringsvärde per portion

Energi 2904 KJ / 687 kCal
Fett 38 g
Salt 2 g
Kolhydrater 61 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden