Kycklingchorizo med paprikadipp
Här kommer en vardagsfavorit, både för de vuxna som för de små! Kycklingkorv steks gyllene i pannan. Till detta äts lite nykokt ris, samt en sås bestående av både crème fraiche, majonnäs och grillad paprika som strimlats tunt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
200 g strimlad grillad paprika
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl majonnäs
salt
peppar
250 g broccoli
1 msk olja
2 förp chorizo (gärna kyckling, à 270 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2904 KJ / 687 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra sås.
Magdalena
2021-03-31En vattendelare i familjen. Vissa gillade, äntra inte. De minsta tyckte korven var lite stark. I familjebanden kanske ett av korvpaketen ska vara vanlig grillkorv till barnen och ett lite ner smak på.
Magnus
2021-03-12Det som lyfte hela rätten var såsen. Superenkel och väldigt god!
Caroline
2021-03-11