Rotfruktspytt med senapskräm och stekt ägg

Betyg 4.4 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Rotfruktspytt med senapskräm och stekt ägg

Rostade rotfrukter och chorizo är grunden i den här enkla pytten som serveras med senapskräm och stekt ägg. Här har vi valt morot och palsternacka, men det går självklart bra att variera rotfrukterna efter smak och säsong. Gör gärna en större sats och spara till lunchlådan eller i frysen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Rotfruktspytt med senapskräm och stekt ägg

Ingredienser

4 portioner
1 kg blandade rotfrukter (t ex morot, palsternacka och rotselleri)
300 g chorizo
3 msk smör
4 ägg
1 msk olja
2 msk senap (gärna grovkornig)
2 dl crème fraiche
1 dl färsk hackad persilja

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Gott. Gjorde rotfrukterna i ugnen istället föra att råsteka dom i panna. Stekte lite strimlad vitkål till

    Ann-charlotte

  • Gjorde små tärningar av allt, blev toppen

    Maria

  • Jag skar bitarna i ca 1x1 cm. Sedan fick de ungefär 7-8 minuter i stekpanna med smör innan de fick vara i ugnen 10 minuter i teflonform. Riktigt gott. Utan korven passar rotfrukterna som tillbehör till grillat kött, kyckling eller liknande.

    Mats

  • Perfekt, gjorde bitarna lite mindre, stekte knappt 10 för att bli klara i ugnen. Sambons nya favorit!👌

    Lina

  • Efter att ha stekt rotfrukterna i 10 min var dem fortfarande stenhårda. 20 min i ugn 200 grader gjorde succé och till slut blev det riktigt gott.

    Elin

  • 15 min stekning räcker absolut inte för att få rotsakerna mjuka.

    Viktor

  • Enkelt och gott! Kommer nog tillsätta potatis nästa gång. Lite snålt tilltaget, receptet räckte till två vuxna och ett barn hos oss.

    Jonna

  • Använde falukorv istället. Riktigt och väldigt smarrigt maträtt. En väldigt bra maträtt på sommaren

    Lennart

  • Körde 2/3 Salsiccia istället för Chorizo. Riktigt kul rätt. Man kan lägga rotfrukterna i ugnen på 200 grader efter man stekt dom medan man går på korven. Man behöver mycket persilja! Såsen kanske saknar något.

    Martin

Näringsvärde per portion

Energi718 KJ / 172 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein6 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Korvomelett med spenat
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingchorizo med paprikadipp
    Betyg 3.6 av 5.146 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pastagratäng med kryddiga korvar
    Betyg 3.5 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotfruktspytt med korv och ägg
    Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad