Rotfruktspytt med senapskräm och stekt ägg

Rostade rotfrukter och chorizo är grunden i den här enkla pytten som serveras med senapskräm och stekt ägg. Här har vi valt morot och palsternacka, men det går självklart bra att variera rotfrukterna efter smak och säsong. Gör gärna en större sats och spara till lunchlådan eller i frysen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi718 KJ / 172 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stGott. Gjorde rotfrukterna i ugnen istället föra att råsteka dom i panna. Stekte lite strimlad vitkål till
Ann-charlotte
Gjorde små tärningar av allt, blev toppen
Maria
Jag skar bitarna i ca 1x1 cm. Sedan fick de ungefär 7-8 minuter i stekpanna med smör innan de fick vara i ugnen 10 minuter i teflonform. Riktigt gott. Utan korven passar rotfrukterna som tillbehör till grillat kött, kyckling eller liknande.
Mats
Perfekt, gjorde bitarna lite mindre, stekte knappt 10 för att bli klara i ugnen. Sambons nya favorit!👌
Lina
Efter att ha stekt rotfrukterna i 10 min var dem fortfarande stenhårda. 20 min i ugn 200 grader gjorde succé och till slut blev det riktigt gott.
Elin
15 min stekning räcker absolut inte för att få rotsakerna mjuka.
Viktor
Enkelt och gott! Kommer nog tillsätta potatis nästa gång. Lite snålt tilltaget, receptet räckte till två vuxna och ett barn hos oss.
Jonna
Använde falukorv istället. Riktigt och väldigt smarrigt maträtt. En väldigt bra maträtt på sommaren
Lennart
Körde 2/3 Salsiccia istället för Chorizo. Riktigt kul rätt. Man kan lägga rotfrukterna i ugnen på 200 grader efter man stekt dom medan man går på korven. Man behöver mycket persilja! Såsen kanske saknar något.
Martin