Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Äppelkorv med rotfruktspuré

Ett roligt och annorlunda recept på korv med smak av äpple tillsammans med en krämig rotfruktspuré. Servera korven och rotfruktspurén tillsammans med krispig ruccola.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rotfrukter i cmstora tärningar. Lägg i en kastrull. Koka dem mjuka med lock på svag värme i mjölk, 10–15 minuter, rör då och då.
  2. Ta från värmen och mixa med mjölken till en puré med stavmixer eller i matberedare. Krydda med vitvinsvinäger, salt och peppar.
  3. Skala och grovhacka rödlök. Skär korv i tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär syrliga äpplen i tunna klyftor. Stek korv och lök i smör i en stor stekpanna 5–7 minuter. Tillsätt äppelklyftorna när 2 minuter återstår.
  4. Ta från värmen och vänd ner ruccolan. Servera med grovkornig senap.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg rotfrukter (t ex palsternacka, rotselleri, kålrot och morot)
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 rödlök
  • ca 400 g korv
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 msk smör
  • 1/2 påse grovhackad ruccola
  • ev grovkornig senap till servering
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer