Äppelkorv med rotfruktspuré
![Äppelkorv med rotfruktspuré](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_28082/cf_259/appelkorv_med_rotfruktspuré.jpg)
Ett roligt och annorlunda recept på korv med smak av äpple tillsammans med en krämig rotfruktspuré. Servera korven och rotfruktspurén tillsammans med krispig ruccola.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010
![Äppelkorv med rotfruktspuré](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_28082/cf_259/appelkorv_med_rotfruktspuré.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg rotfrukter (t ex palsternacka, rotselleri, kålrot och morot)
3 1/2 dl mjölk
1/2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 rödlök
ca 400 g korv
2 syrliga äpplen
1 msk smör
1/2 påse grovhackad rucola
ev grovkornig senap till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer