Rotfruktspytt med rosmarin och halloumi

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Rotfruktspytt med rosmarin och halloumi

En ny variant på pytt i panna är denna rotfruktspytt med rosmarin och halloumi. Sojabönor, rotselleri och paprika tillsammans med den krispiga halloumin gör att du får en smakrik måltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2018

Rotfruktspytt med rosmarin och halloumi

Ingredienser

4 portioner
250 g  sojabönor

Pytt

250 g  rotselleri
1   röd paprika
1   rödlök
500 g  vegetarisk pytt
2 msk  olivolja
salt
peppar
1/2   kruka rosmarin
200 g  halloumi
2 dl  matlagningsyoghurt

Sallad

1/2   kruka krispsallad
1   gurka
2   tomater
1 msk  vinäger
1 msk  olivolja
4   ägg
1 msk  olja

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd halloumi och matyoghurt utan laktos.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2677 KJ / 642 kCal
Fett41 g
Salt4.21 g
Kolhydrater33 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Champinjonburgare med halloumi
Betyg 4.2 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt halloumi med grynsallad och myntafil
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halloumiburgare med vit böntzatziki
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumiburgare med sötpotatisstrips
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumiburgare med klyftpotatis
Betyg 4.5 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig filodespirog med betor och halloumi
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga