Rotfruktspytt med rosmarin och halloumi
![Rotfruktspytt med rosmarin och halloumi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_176631/cf_259/rotfruktspytt_med_rosmarin_och_halloumi_.jpg)
En ny variant på pytt i panna är denna rotfruktspytt med rosmarin och halloumi. Sojabönor, rotselleri och paprika tillsammans med den krispiga halloumin gör att du får en smakrik måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2018
![Rotfruktspytt med rosmarin och halloumi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_176631/cf_259/rotfruktspytt_med_rosmarin_och_halloumi_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
250 g sojabönor
Pytt
250 g rotselleri
1 röd paprika
1 rödlök
500 g vegetarisk pytt
2 msk olivolja
salt
peppar
1/2 kruka rosmarin
200 g halloumi
2 dl matlagningsyoghurt
Sallad
1/2 kruka krispsallad
1 gurka
2 tomater
1 msk vinäger
1 msk olivolja
4 ägg
1 msk olja
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd halloumi och matyoghurt utan laktos.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2677 KJ / 642 kCal
Fett41 g
Salt4.21 g
Kolhydrater33 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer