Rotfruktspytt med rosmarin och halloumi

4
0
Rotfruktspytt med rosmarin och halloumi

En ny variant på pytt i panna är denna rotfruktspytt med rosmarin och halloumi. Sojabönor, rotselleri och paprika tillsammans med den krispiga halloumin gör att du får en smakrik måltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2018

Rotfruktspytt med rosmarin och halloumi

Ingredienser

4 portioner
250 g sojabönor

Pytt

250 g rotselleri
1 röd paprika
1 rödlök
500 g vegetarisk pytt
2 msk olivolja
salt
peppar
1/2 kruka rosmarin
200 g halloumi
2 dl matlagningsyoghurt

Sallad

1/2 kruka krispsallad
1 gurka
2 tomater
1 msk vinäger
1 msk olivolja
4 ägg
1 msk olja

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd halloumi och matyoghurt utan laktos.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2677 KJ / 642 kCal
Fett 41 g
Salt 4.21 g
Kolhydrater 33 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden