Halloumiburgare med klyftpotatis

22
11
Halloumiburgare med klyftpotatis

Att äta med händerna slår nästan allt! I detta hamburgerrecept steks halloumin gyllenbrun innan den får sällskap av fräscha grönsaker, pestodressing och ugnsrostade potatisklyftor! Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2021

Halloumiburgare med klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner
2 bakpotatisar
2 tomater
1/2 krispsallad
2 dl lätt crème fraiche
1/2 burk pesto soltorkade tomater (à 185 g)
2 förp halloumiburgare (à 200 g)
4 hamburgerbröd

Att ha hemma

2 msk olja
salt
peppar
1/2 dl rostad lök

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och peston.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av bröd och rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och halloumi.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i pesto).

Gör så här

Tips

Värm eller rosta gärna hamburgerbröden innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Maria

2021-01-23

Jättegott, tyckte det passade riktigt bra med pestoröran till!

Weronicha

2021-01-21

Detta var SÅ gott!!! Vi gillar inte tomatpesto så jag tog chilisås, sambal oelek och creme fraiche ist. Omnomnom. Fem av fem

Eric

2021-01-21

Jag råkade förbruka hela burken pesto till köttfärsröran tidigare under veckan, så gjorde creme fraishesåsen på chilisås, salt, peppar och oregano. Blev grymt gott

Näringsvärde per portion

Energi 3799 KJ / 908 kCal
Fett 54 g
Salt 5 g
Kolhydrater 67 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept