Halloumiburgare med vit böntzatziki | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Halloumiburgare med vit böntzatziki

En hamburgare, vad kan vara mer saftigt och lockande? Jo, kanske en ny sorts vegoburgare som du slänger ihop snabbt och som innehåller överraskande ingredienser såsom: vita bönor, halloumi och tzatziki.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av bönorna i en sil, skölj noga och låt rinna av väl. Blanda bönorna med tzatzikin.
  2. Dela och kärna ur avokadorna. Skär dem i klyftor och dra av skalet. 
  3. Skiva tomaterna, ansa och lossa bladen på salladen.
  4. Stek halloumiburgarna enligt anvisningen på förpackningen. Rosta bröden.
  5. Lägg sallad på underdelarna av bröden, därefter avokado, tomater och två halloumiburgare i varje bröd. Toppa med böntzatziki och lägg på överdelarna av bröden.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tzatzikin (kan innehålla ägg).
I övrigt fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
  • 200 g tzatziki
  • 2 avokador
  • 2 tomater
  • 1 kruka krispsallad
  • 2 förp halloumiburgare (à 200 g)
  • 2 msk olja
  • 4 hamburgerbröd
Lägg till i inköpslistan