Rotfruktspytt med korv och ägg

4
0
Rotfruktspytt med korv och ägg

Pyttipanna för hela familjen! Vi väljer att servera denna rotfruktspytt med kryddig korv och stekta ägg. Strö över lite hackad persilja och ät med en klick senap. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Rotfruktspytt med korv och ägg

Ingredienser

4 portioner

Rostade rotfrukter

200 g
rotselleri
200 g
kålrot
400 g
små potatisar
2
gula lökar
1 tsk
torkad oregano
2 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar

Morotsallad

1/3 dl
blandade frön (t ex solros- och pumpakärnor)
250 g
morötter
1
salladslök
1 tsk
olivolja
1/2 msk
färskpressad citronjuice
2 krm
strösocker
1 krm
salt
200 g
chorizo eller vego-chorizo
1 msk
olivolja
4
ägg
1
kruka bladpersilja
-
senap (till servering)

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.


Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2174 KJ / 520 kCal
Fett 32 g
Salt 3 g
Kolhydrater 35 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept