Rotfruktspytt med korv och ägg

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
0
Rotfruktspytt med korv och ägg

Pyttipanna för hela familjen! Vi väljer att servera denna rotfruktspytt med kryddig korv och stekta ägg. Strö över lite hackad persilja och ät med en klick senap. Smaklig spis!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Rotfruktspytt med korv och ägg

Ingredienser

4 portioner

Rostade rotfrukter

200 g rotselleri
200 g kålrot
400 g små potatisar
2 gula lökar
1 tsk torkad oregano
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Morotsallad

1/3 dl blandade frön (t ex solros- och pumpakärnor)
250 g morötter
1 salladslök
1 tsk olivolja
1/2 msk färskpressad citronjuice
2 krm strösocker
1 krm salt
200 g chorizo eller vego-chorizo
1 msk olivolja
4 ägg
1 kruka bladpersilja
senap (till servering)

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2174 KJ / 520 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater35 g
Protein19 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rostade rotfrukter med fetaost och chilipesto
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Att koka oxbringa
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotfruktsmos
Betyg 4.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Honungsglacerade rotfrukter
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Couscous med chorizo, ärtor och ajvar
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktsstomp
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga