Rotfruktspytt med korv och ägg
Pyttipanna för hela familjen! Vi väljer att servera denna rotfruktspytt med kryddig korv och stekta ägg. Strö över lite hackad persilja och ät med en klick senap. Smaklig spis!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
4 portioner
Rostade rotfrukter
200 g rotselleri
200 g kålrot
400 g små potatisar
2 gula lökar
1 tsk torkad oregano
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Morotsallad
1/3 dl blandade frön (t ex solros- och pumpakärnor)
250 g morötter
1 salladslök
1 tsk olivolja
1/2 msk färskpressad citronjuice
2 krm strösocker
1 krm salt
200 g chorizo eller vego-chorizo
1 msk olivolja
4 ägg
1 kruka bladpersilja
senap (till servering)
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2174 KJ / 520 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater35 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer