Rotfruktspytt med korv och ägg

4
0
Rotfruktspytt med korv och ägg

Pyttipanna för hela familjen! Vi väljer att servera denna rotfruktspytt med kryddig korv och stekta ägg. Strö över lite hackad persilja och ät med en klick senap. Smaklig spis!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Rotfruktspytt med korv och ägg

Ingredienser

4 portioner

Rostade rotfrukter

200 g rotselleri
200 g kålrot
400 g små potatisar
2 gula lökar
1 tsk torkad oregano
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Morotsallad

1/3 dl blandade frön (t ex solros- och pumpakärnor)
250 g morötter
1 salladslök
1 tsk olivolja
1/2 msk färskpressad citronjuice
2 krm strösocker
1 krm salt
200 g chorizo eller vego-chorizo
1 msk olivolja
4 ägg
1 kruka bladpersilja
senap (till servering)

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.


Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2174 KJ / 520 kCal
Fett 32 g
Salt 3 g
Kolhydrater 35 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden