Att koka oxbringa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Att koka oxbringa

Med hjälp av detta fullständiga och enkla recept lär du dig snabbt hur du kokar en perfekt oxbringa. Till oxbringan behöver du förutom köttet även rotselleri, morötter, purjolök och kålrot.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 1/2 kg portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg köttet i en stor kastrull. Häll på vatten så det täcker. Ta upp köttet. Koka upp vattnet i kastrullen. Lägg ner köttet. Genom att man lägger det i kokande vatten sluter det sig snabbare. Koka upp och skumma väl.
  2. Skala och ansa rotfrukterna. Skär i mindre bitar. Tillsätt dem och pepparn. Koka i 2-3 timmar, tills köttet känns mört.
  3. Vill man använda rotfrukterna till någon rätt tillsätter man dem när ca 30 minuter av koktiden återstår.
  4. Ta upp köttet och låt det svalna under press. Lägg det i kylen till nästa dag. Koka ihop buljongen till halva volymen för infrysning.

Ingredienser

Portioner: 2 1/2 kg
  • 2 1/2 kg oxbringa
  • 4 morötter
  • 400 g purjolök
  • 2 gula lökar
  • 400 g rotselleri
  • 300 g kålrot
  • 20 vitpepparkorn
Lägg till i inköpslistan