Att koka oxbringa
Med hjälp av detta fullständiga och enkla recept lär du dig snabbt hur du kokar en perfekt oxbringa. Till oxbringan behöver du förutom köttet även rotselleri, morötter, purjolök och kålrot.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2000
Ingredienser
2,5 kg
2 1/2 kg rimmad oxbringa
4 morötter
400 g purjolök
2 gula lökar
400 g rotselleri
300 g kålrot
20 vitpepparkorn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Salt?
Maja
2024-03-06Hej Maja! Tack för din fråga, här används rimmad oxbringa och den är då redan salt, därför behövs inget extra salt. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-03-07Hur påverkas koktiden om man har en mindre köttbit? Ca 1 kg t.ex. Ska koktiden minskas då?
Saskia
2024-03-02Hej Saskia! Det är samma koktid oberoende vilken vikt köttbiten har. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-04Det vore kul att veta hur många portioner det blir av detta.
Stefan
2024-01-31Hej Stefan! Det blir ca 15 portioner. Hälsningar Niclas.
Redaktionen
2024-01-31