Att koka oxbringa

Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
4
Att koka oxbringa

Med hjälp av detta fullständiga och enkla recept lär du dig snabbt hur du kokar en perfekt oxbringa. Till oxbringan behöver du förutom köttet även rotselleri, morötter, purjolök och kålrot.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2000

Att koka oxbringa

Ingredienser

2,5 kg
2 1/2 kg rimmad oxbringa
4 morötter
400 g purjolök
2 gula lökar
400 g rotselleri
300 g kålrot
20 vitpepparkorn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Salt?

Maja

2024-03-06

Hej Maja! Tack för din fråga, här används rimmad oxbringa och den är då redan salt, därför behövs inget extra salt. Vänliga hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-03-07

Hur påverkas koktiden om man har en mindre köttbit? Ca 1 kg t.ex. Ska koktiden minskas då?

Saskia

2024-03-02

Hej Saskia! Det är samma koktid oberoende vilken vikt köttbiten har. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-03-04

Det vore kul att veta hur många portioner det blir av detta.

Stefan

2024-01-31

Hej Stefan! Det blir ca 15 portioner. Hälsningar Niclas.

Redaktionen

2024-01-31

Testa liknande recept

Bräckt oxbringa med rotfrukter och örtcrème
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotmos
Betyg 4.5 av 5.
287 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Oxbringa med rotfrukter i asiatisk buljong
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokt oxbringa med mandelpotatis och rotfrukter
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt falukorv med rotmos och picklad blomkål
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmad oxbringa med rotfrukter och persiljesås
Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga