Rostade rotfrukter med fetaost och chilipesto
Rotfrukter i ugn är en oslagbar vardagshjälte. Här serverar vi de ugnsrostade grönsakerna med marinerad fetaost och hemmagjord pesto. Middagen är räddad!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
4 portioner
Marinerad fetaost
2 fetaost (à 150 g)
1 msk hackad färsk timjan
1 msk hackad färsk oregano
1/4 riven vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
Rostade rotfrukter
200 g rotselleri
200 g kålrot
400 g små potatisar
2 gula lökar
1 tsk torkad oregano
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Chilipesto
50 g pinjenötter
50 g parmesan
7 röd peppar (chili) mild
1/2 dl rapsolja
1/2 krm salt
Morotsallad
1/3 dl blandade frön (t ex solros- och pumpakärnor)
250 g morötter
1 salladslök
1 tsk olivolja
1/2 msk färskpressad citronjuice
2 krm strösocker
1 krm salt
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3430 KJ / 820 kCal
Fett62 g
Salt3 g
Kolhydrater37 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkelt, rotfrukterna behöver dock vara i mindre bitar för att bli klara på 30 min. Blandade chilipeston med creme fraiche.
Jennie
2021-04-01Så fantastiskt bra recept! Gillade de olika texturerna - speciellt motors salladen med nötmixen! Älskar också att jag jag kan använda detta i resten av veckan med andra recept i förslagen under. Så bra för en person som bor själv men ändå vill få variation i veckan och inte behöva äta samma rätt 3 dagar i rad. Jag marinerade rotfrukterna/potatisen också i en plastpåse så de kan gotta till sig så jag kan använda de senare i veckan. Kalasbra!
Maja
2021-03-16