Rotfruktsomelett med smörgåsröra

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Rotfruktsomelett med smörgåsröra

Rotfruktsomelett är en perfekt lunch eller mellanmål. Milda smaker från potatis, morötter och palsternacka steks med gräslök och ägg till en omelett. Komplettera med en god smörgåsröra!

Rotfruktsomelett med smörgåsröra

Ingredienser

4 portioner
500 g  potatis
2   morötter (à ca 150 g)
1   palsternacka (à ca 150 g)
1 msk  matfett
8   ägg
1 dl  vatten
4 msk  skuren gräslök
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Till servering

smörgåsröra (finns färdig att köpa på tub t ex skagen eller ost och skinka)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på smörgåsröran för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Mycket god, är redan en favorit. Går utmärkt att servera till en bit kött eller biffar av nötfärs. Lätt att laga och tog inte lång tid. Ändrade mängden potatis till 300 g och morätter till 500 g och uteslöt smörgåsröran.

Catharina

2008-05-26

Näringsvärde per portion

Energi1796 KJ / 429 kCal
Fett22 g

Testa liknande recept

Rotfrukter med soja och jordnötter
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpasoppa med getost och rostade pumpakärnor
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lättfrästa palsternacksstrimlor med sötsur smak
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kroppkakor med rotfrukter
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kolja med rotfrukter och pepparrotscrème
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Palsternacka, morötter och potatis i ugn 
Betyg 4.4 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga