Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rotfruktsomelett med smörgåsröra

Rotfruktsomelett är en perfekt lunch eller mellanmål. Milda smaker från potatis, morötter och palsternacka steks med gräslök och ägg till en omelett. Komplettera med en god smörgåsröra!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rotfrukterna och skär dem i tärningar ca 1 x 1 cm.
  2. Stek dem i matfettet i en stekpanna tills det blir mjuka.
  3. Vispa samman ägg och vatten. Rör ner gräslöken och kryddorna.
  4. Häll omelettsmeten över rotfrukterna och fortsätt att steka tills omeletten stelnat men har en krämig yta. Stick med en gaffel ner i smeten så att lös smet rinner ner.
  5. Till servering: Servera omeletten med smörgåsröra.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på smörgåsröran för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatis
  • 2 morötter (à ca 150 g)
  • 1 palsternacka (à ca 150 g)
  • 1 msk matfett
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 4 msk skuren gräslök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • smörgåsröra (finns färdig att köpa på tub t ex skagen eller ost och skinka)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1796 kJ / 429 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden