Rotfruktsomelett med smörgåsröra
Rotfruktsomelett är en perfekt lunch eller mellanmål. Milda smaker från potatis, morötter och palsternacka steks med gräslök och ägg till en omelett. Komplettera med en god smörgåsröra!
Ingredienser
4 portioner
500 g potatis
2 morötter (à ca 150 g)
1 palsternacka (à ca 150 g)
1 msk matfett
8 ägg
1 dl vatten
4 msk skuren gräslök
1 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
smörgåsröra (finns färdig att köpa på tub t ex skagen eller ost och skinka)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1796 KJ / 429 kCal
Fett22 g
Kommentar
Mycket god, är redan en favorit. Går utmärkt att servera till en bit kött eller biffar av nötfärs. Lätt att laga och tog inte lång tid. Ändrade mängden potatis till 300 g och morätter till 500 g och uteslöt smörgåsröran.
Catharina
2008-05-26