Äggröra med böckling och kapris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Äggröra med böckling och kapris

Mild och krämig äggröra med rökig smak från böcklingen. Majonnäsen ger härlig konsistens och syrligt drag i kinderna. Toppas med en kryddig blandning av finhackad kapris, rödlök och gräslök. Garnera med bitar av rökt böckling.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Knäck äggen (spara skalen) i en liten kastrull. Vispa sönder dem lätt. Tillsätt saltet. Tillaga på medelvärme, rör försiktigt då och då med en träsked tills det blir en krämig äggröra. Lägg i en skål och låt svalna.
  2. Blanda försiktigt med majonnäsen.
  3. Plocka ca 3/4 av böcklingen i mindre bitar. Blanda ner i äggröran. Fördela detta i äggskalen.
  4. Blanda rödlök, gräslök och kapris. Toppa äggen med kaprisblandningen samt bitar av resterande böckling.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i majonnäsen.

Tips

Använd gärna en kniv för att få till en snygg kant när du knäcker äggen. Tänk på att den ägghalva du har fyllningen i ska vara lite större.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 ägg
  • 1/2 krm salt
  • 1 1/2 msk majonnäs
  • 100 g rensat kött från böckling
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad kapris
  • 6 tvättade äggskal
Lägg till i inköpslistan