Kolja med rotfrukter och pepparrotscrème

Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
1
Kolja med rotfrukter och pepparrotscrème

De läckra rotfrukterna potatis, morot, palsternacka och purjolök kokas mjuka i smakrik fiskbuljong. Koljafilén och rotfrukterna serveras med en intensiv och stingig pepparrotscrème. En kombination som du kommer att älska.

Kolja med rotfrukter och pepparrotscrème

Ingredienser

4 portioner
600 g koljafilé (fryst eller färsk)
5 - 6 potatisar
2 - 2 1/2 morötter
1 palsternacka
1 purjolök
6 dl fiskbuljong (vatten, fiskbuljongtärning eller fiskfond)
1 tsk salt
1 krm peppar

Pepparrotscrème

2 dl lätt crème fraiche
1 - 1 1/2 msk riven pepparrot
2 msk hackad gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Jag var så skeptisk till detta recept - men det var riktigt gott! Barnen tyckte också det var gott. Så det var inte sista gången vi gjorde denna rätt!

Katarina

2009-11-27

Testa liknande recept

Lättrimmad gurka med kolja och dillsås
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med tomatsås och pepparrotsmos
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokt kolja med ägg, pepparrotssås och dragonpotatis
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga