Kolja med rotfrukter och pepparrotscrème | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kolja med rotfrukter och pepparrotscrème

De läckra rotfrukterna potatis, morot, palsternacka och purjolök kokas mjuka i smakrik fiskbuljong. Koljafilén och rotfrukterna serveras med en intensiv och stingig pepparrotscrème. En kombination som du kommer att älska.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina koljafiléerna enligt påsens anvisning.
  2. Skala och skiva potatis, morötter och palsternacka i ca 1/2 cm skivor. Ansa, skölj och skiva purjolöken.
  3. Koka upp fiskbuljongen i en låg vid gryta. Lägg i rotfrukterna och låt dem sjuda under lock ca 10 minuter eller tills de nästan är färdiga. Lägg i purjolöken och koljafiléerna. Krydda med salt och peppar och sjud under lock 5-8 minuter eller tills koljans innertemperatur är 56°C.
  4. Rör ihop crème fraiche med pepparrot och gräslök. Servera fiskgrytan med pepparrotscrèmen.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innheåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g koljafilé (fryst eller färsk)
  • 6 potatisar
  • 2 1/2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök
  • 6 dl fiskbuljong (vatten, fiskbuljongtärning eller fiskfond)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Pepparrotscrème
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 1/2 msk riven pepparrot
  • 2 msk hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan