Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sesamomelett med grönt

God, vegetarisk omelett som du enkelt och snabbt tillagar. Sesamomelett med spenat, gräslök, morötter och grädde har en härligt grön färg och serveras direkt ur pannan med bröd och en klick matlagningsyoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten. Skala morötter och gul lök. Skär i skivor.
  2. Fräs eller woka morötter, lök och spenat glansiga och lätt mjuka i olja i några minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Rosta sesamfrön i en stor stekpanna.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, salt och hackad gräslök.
  5. Tillsätt olja i stekpannan. Häll i omelettsmeten och lyft i den så att den stelnar jämnt.
  6. Fyll med grönsaksblandning på halva omeletten och vik över den andra halvan.
  7. Till servering: Servera direkt ur pannan med bröd och en klick matlagningsyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket hel, fryst spenat (à ca 200 g)
  • 3 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 3 msk sesamfrön
  • 6 ägg
  • 6 msk grädde
  • 1 tsk salt
  • 1/2 knippa hackad gräslök
  • 1 msk olja
Till servering
  • bröd
  • matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!