Rotfruktsomelett med smörgåsröra

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rotfruktsomelett med smörgåsröra

Rotfruktsomelett är en perfekt lunch eller mellanmål. Milda smaker från potatis, morötter och palsternacka steks med gräslök och ägg till en omelett. Komplettera med en god smörgåsröra!

Rotfruktsomelett med smörgåsröra

Ingredienser

4 portioner
500 g potatis
2 morötter (à ca 150 g)
1 palsternacka (à ca 150 g)
1 msk matfett
8 ägg
1 dl vatten
4 msk skuren gräslök
1 tsk salt
1 krm peppar

Till servering

smörgåsröra (finns färdig att köpa på tub t ex skagen eller ost och skinka)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket god, är redan en favorit. Går utmärkt att servera till en bit kött eller biffar av nötfärs. Lätt att laga och tog inte lång tid. Ändrade mängden potatis till 300 g och morätter till 500 g och uteslöt smörgåsröran.

    Catharina

Näringsvärde per portion

Energi1796 KJ / 429 kCal
Fett22 g

Testa liknande recept

  • Sesamomelett med grönt
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äggröra med böckling och kapris
    Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad