Rostade rotfrukter med timjan och kikärtsröra
Rostade rotfrukter med timjan och kikärtsröra - ja ni hör ju hur gott det låter! Medans rotfrukterna rostas i ugnen slänger du ihop en krämig kikärtsröra bestående av kikärtor, havrebaserad fraiche och citron. Servera med en krispig sallad och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2023
Ingredienser
4 portioner
Rostade rotfrukter
1 rödlök
2 palsternackor
900 g potatis (gärna ratte)
1 morot
200 g rotselleri
1/2 butternutpumpa
2 msk rapsolja
salt
peppar
3 vitlöksklyftor
140 g gröna oliver med pimiento
1/2 kruka timjan
Kikärtsröra
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 citron (saften)
1 dl havrebaserad fraiche
Sallad
250 g småtomater
1 cosmopolitansallad
1 tsk rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
150 g frömix (solroskärnor, pumpakärnor och pinjenötter)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2956 KJ / 708 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer